NU GRATIS GRILLWORST WILD ZWIJN T.W.V. € 6.75 BIJ BESTEDING VAN 25.- OF MEER!

Hazenrugfilet

De hazenrugfilet is het mooiste stukje van het haas, het vlees heeft een prachtige donkerrode kleur en een flink sterke wildsmaak. Daardoor is dit stukje vlees tijdens het wildseizoen daardoor zeer geliefd! 

Op voorraad
Gewicht: 150 gram
Vanaf € 8,40

De hazenrugfilet is het mooiste stukje van het haas, het vlees heeft een prachtige donkerrode kleur en een flink sterke wildsmaak. Daardoor is dit stukje vlees tijdens het wildseizoen daardoor zeer geliefd!

Onze hazen hebben vrij gescharreld op de Veluwe en in de omgeving van Zwolle en hebben zich daar te goed gedaan aan de vrije natuur. En dat is te preoven aan het vlees! Hollandse heeft een pure smaak doordat deze hazen zich tegoed hebben gedaan aan alle in Nederland aanwezige wilde kruiden en gewassen.

Hazen zijn gemakkelijk van wilde konijnen te onderscheiden als je kijkt naar hun zwartgespitste oren en mooie roodbruine vacht, daarnaast zijn ze een stukje groter dan het wilde konijn.

Bereiding:
Voor het bereiden van de hazenrugfilet kun je het vlees het beste 15 minuten voor bereiding uit de koelkast halen zodat het alvast op kamertemperatuur kan komen. Doordat het vlees een sterke wildsmaakt heeft van zichzelf is het voldodne om het te kruiden met peper en zout, niet teveel toevoegen. Even 10 minuutjes lekker bakken in roomboter, de krachtige smak van kaas komt het beste naar voren als het mooi rosé gebakken is.

Per filet weegt een hazenrugfilet ongeveer 150 gram. Dit kan varieren doordat de dieren niet bijgevoerd worden, afhankelijk van de hoeveelheid die de natuur te bieden heeft.

DE SMAAK VAN HAAS

De haas is een snel, mager en lenig dier, dat zich voornamelijk voedt met bieten, landbouwgewassen en kruiden. Dit zorgt er dan ook voor dat zijn vlees, net als zijn bouw, krachtig van smaak is. Bij het donkerrode vlees van de haas proef je echt overduidelijk een wildsmaak. De haas is in Nederland louter bejaagbaar in het officiële wildseizoen! Voor het lekkerste hazenvlees zit je hier goed!

HET HAAS IN NEDERLAND

Het haas is in Nederland goed vertegenwoordigd en komt in sommige regio’s in grote getalen voor. Vooral in de veenweidegebieden van Midden- en West-Nederland, hazen houden namelijk wel van een natte ondergrond waar ze lekker met hun buik in kunnen liggen om zich te verstoppen en waar ze genoeg lekkers te eten kunnen vinden zoals knollen, kool, klaver en boomschors. De haas is een snelle renner en enorm wendbaar, en dat is maar goed ook want hij heeft vrij veel natuurlijke vijanden, denk hierbij bijvoorbeeld aan de ooievaar of de buizerd, de vos, de marter en ook tijdens het maaiseizoen sneuvelt er nog wel eens een haas. Hoewel je het haas het hele jaar door kunt zien rennen en springen in de weilanden zijn ze in de winkel alleen te verkrijgen tijdens het “culinaire wildseizoen”, dat wil zeggen van 15 oktober t/m 31 december, want alleen dan is de haas bejaagbaar. 

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Prijs per kilo: €56,00.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hazenrugfilet
Uw waardering