Hazenrugfilet

De hazenrugfilet is het mooiste stukje van het haas, het vlees heeft een prachtige donkerrode kleur en een flink sterke wildsmaak. Daardoor is dit stukje vlees tijdens het wildseizoen daardoor zeer geliefd! 

Op voorraad
Gewicht ca. 265 gram
14.84

Hazenrug kopen

Ben je op zoek naar een heerlijk stukje hazenrug? Dan heb je een goede keuze gemaakt! Hazenrug is namelijk het mooiste en meest malse stukje vlees van de haas. Het vlees heeft een prachtige donkere kleur en een sterke, karakteristieke wildsmaak. Door deze sterke wildsmaak behoeft hazenrug alleen gekruid te worden met een snufje peper en zout, 10 minuten bakken en smullen maar! De sublieme en ongekende wildsmaak van Hazenrug maakt dit stukje vlees tijdens het wildseizoen zeer geliefd. 

Wil je meer weten over dit mooie stukje vlees, de smaak en hoe je het kunt bereiden? Lees dan snel verder!

 

Hazenrug: het mooiste stukje vlees

Heb je hazenrug gekocht voor je diner, dan heb je werkelijk goud in handen. Hazenrug is namelijk het mooiste stukje vlees van de haas: het bevat een prachtig donkerrode kleur, is verrukkelijk mals én heerlijk krachtig van smaak. Wil je als een echte sterrenchef voor de dag komen tijdens jouw diner? Tover dan een fijne hazenrug op tafel! Dat wordt ongetwijfeld een groot succes, zeker als je wildliefhebbers aan tafel hebt! 

 

Krachtig, stoer en karakteristiek

Er zijn drie woorden die de smaak van haas het beste omschrijven: krachtig, stoer en karakteristiek. Wie van een echte sterke wildsmaak houdt, zal razend enthousiast worden van dit stukje vlees. Als je haas vergelijkt met konijn, dan is haas krachtiger van smaak. Hoe komt het diertje aan deze robuuste wildsmaak? Dat komt voornamelijk door zijn leefgewoonten en dieet.

Hazen zijn ware langeafstandlopers en zijn snel en wendbaar. Het slanke dier leeft voornamelijk op landbouwgronden of open velden. In tegenstelling tot konijnen, verschuilen ze zichzelf niet in holen, maar in legers. Dit zijn beschutte stukjes grond waar begroeiing hen beschermt tegen de grillen van de natuur en vijanden. Omdat hazen flink wat dagelijkse bewegingen krijgen, zijn ze lenig en slank en is hun vlees mager, maar vol van smaak.

Nog een belangrijke pijler voor de smaak is het dieet van de haas. Deze is veelzijdiger dan je in eerste instantie zou denken. Hazen eten niet voornamelijk gras, maar doen zich tegoed aan landbouwgewassen zoals knollen, paddenstoelen, vruchten en kruiden. Deze combinatie van rijke smaken proef je dan ook duidelijk terug in het vlees!

 

Wanneer kun je hazenrug kopen?

De officiële jachtseizoen op de haas (of zoals jagers zeggen: het haas) is van 15 oktober tot 31 december. Haas is voor velen dan ook bij uitstek hét stukje vlees in vele culinaire herfst- of wintergerechten. Betekent dit nu dat je hazenvlees alleen in deze periode kunt kopen? Nee! Door de excellente conserveringsmogelijkheden die we vandaag de dag kennen, kun je het gehele jaar door hazenrug kopen bij Jager & Boer! 

 

Bereiding hazenrug

Eigenlijk hoef je niet moeilijk te doen om jouw tafelgenoten omver te blazen met een heerlijk stukje hazenrug. Dit prachtige stukje vlees is namelijk erg makkelijk en vooral heel snel te bereiden. Het is een beetje vergelijkbaar met een ossenhaas: na een paar minuten braden heb je een mals stukje vlees op tafel getoverd die op je tong smelt als boter. Wil je liever flink uitpakken? Dat kan natuurlijk ook! 

Onderstaand hebben we dan ook twee bereidingswijzen voor hazenrug op een rijtje gezet. Eén bereidingswijze voor de snelle chefs en een bereidingswijze voor koks die er graag wat meer tijd in willen steken. Want laten we eerlijk zijn: dat verdient de haas ook wel.

 

Snelle bereidingswijze uit de pan

Dit is een kort, maar oh zo verrukkelijk recept. De haas staat in een mum van tijd op tafel, maar niemand zal doorhebben dat je er maar 10 minuten mee bezig bent geweest. 

Stap 1: haal dit juweeltje van een stuk vlees ruim 15 minuten voor bereiding uit de koelkast. 

Stap 2: kruid de haas met zout en peper en/of andere kruiden.

Stap 3: laat in een braadpan wat bakboter lichtbruin worden.

Stap 4: bak de hazenrug in 3-4 minuten rondom bruin.

Stap 5: verpak het stukje vlees in aluminiumfolie en leg het 3 minuten te rusten.

Stap 6: smullen maar!

 

Hazenrug uit de oven

Heb je iets meer tijd, dan is hazenrug uit de oven ook werkelijk verrukkelijk en daarnaast redelijk eenvoudig om te bereiden. Het is een kwestie van in de oven schuiven en van tijd tot tijd bedruppelen met boter. In de tijd dat het vlees in de oven staat heb je bovendien ruimte om wat andere dingen voor jouw sterrendiner te bereiden.  

Stap 1: haal de hazenrug ruim 15 minuten (liefst 30 minuten) van tevoren uit de koelkast en dep het vlees droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 250 graden.

Stap 2: kruid het vlees met peper, zout en/of andere kruiden en leg deze in een braadslee.

Stap 3: smelt een ruime hoeveelheid roomboter in een pan. Schenk het over de hazenrug wanneer het schuim is weggetrokken. Het lekkerste is om er wat spek op te leggen. Dit voorkomt dat de hazenrug uitdroogt en geeft extra smaak.

Stap 4: druppel van tijd tot tijd nog wat boter over de haas.

Stap5: zet de hazenrug voor ongeveer 20 minuten in de oven. 

Stap 6: haal de haas uit de braadslee. Zet de oven uit en leg de haas op het rooster met een lekbak onderin. Zet de oven op een kiertje. Na 5 minuten is de haas overheerlijk om te serveren.

 

De beste smaakmakers voor jouw diner met hazenrug

Hazenrug is een smaakbom an sich. Voeg er een aantal heerlijke kruiden aan toe en je hebt al snel een heerlijke wildmaaltijd. Wil je wat meer finesse toevoegen, dan zijn er een aantal geweldige combinaties die jouw smaakpapillen extra zullen verwennen. De krachtige wildsmaak van haas past erg goed bij de zalvende zoete smaak van een rode portsaus of combineer de haas met de zoetzure smaak van een cranberrysaus. Ook lekker: saus gemaakt van tijm of een klassieke wildsaus. 

Kortom: er zijn veel mogelijkheden om jouw hoofdgerecht naar een ultiem niveau te tillen en je werkelijk met volle teugen te laten genieten van een sappig stukje biologische hazenrug.

 

Hazenrug koop je natuurlijk bij Jager & Boer

De lekkerste hazenrug kun je kopen bij Jager & Boer. Onze hazen huppen rond op de Veluwe en in de vrije natuur nabij Zwolle. Ze worden dus niet gefokt of volgestopt met antibiotica. Het resultaat: een puur natuurlijk product dat straks op je bordje belandt en dat ga je zeker proeven. De haas die je dus koopt bij Jager & Boer is voorzien van het “echt” wild keurmerk! Wat kortweg betekent dat de hazen geschoten zijn door professionele jagers en het vlees voldoet aan alle voorwaarden om betiteld te mogen worden als ECHT wild!  

Of je nu op zoek bent naar Hazenrugfilet, Hazenpeper of een hele haas, de lekkerste haas koop je bij Jager & Boer! Dit kan snel en eenvoudig via onze website of in onze vestiging in Zwolle. Uiteraard ben je ervan verzekerd dat wij je bestelling met de grootste zorg klaarmaken en dat deze verpakt wordt met 100% milieuvriendelijke koelelementen. Bestellingen worden bovendien grotendeels met elektrische busjes bezorgd, in duurzame en recyclebare verzenddozen. Bestel je je producten voor 23:59 dan krijg je deze de volgende werkdag tussen 17:00 en 22:00 al bezorgd. 

Koop dus vandaag nog je hazenrug bij Jager & Boer, dé specialist van biologisch en wild vlees!

 

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Prijs per kilo: €56,00.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hazenrugfilet
Uw waardering