Hazenrugfilet

De hazenrugfilet is het mooiste stukje van het haas, het vlees heeft een prachtige donkerrode kleur en een flink sterke wildsmaak. Daardoor is dit stukje vlees tijdens het wildseizoen zeer geliefd! 

 
Op voorraad
Gewicht ca. 265 gramp/kg 56,-
14.84

Hazenrug kopen

Ben je op zoek naar een heerlijk stukje hazenrug? Dan heb je een goede keuze gemaakt! Hazenrug is namelijk het mooiste en meest malse stukje vlees van de haas. Het vlees heeft een prachtige donkere kleur en een sterke, karakteristieke wildsmaak. Door deze sterke wildsmaak behoeft hazenrug alleen gekruid te worden met een snufje peper en zout, 10 minuten bakken en smullen maar! De sublieme en ongekende wildsmaak van hazenrug maakt dit stukje vlees tijdens het wildseizoen zeer geliefd. 

Hazenrug: het mooiste stukje vlees

Heb je hazenrug gekocht voor je diner, dan heb je werkelijk goud in handen. Hazenrug is namelijk het mooiste stukje vlees van de haas: het bevat een prachtig donkerrode kleur, is verrukkelijk mals én heerlijk krachtig van smaak. Wil je als een echte sterrenchef voor de dag komen tijdens jouw diner? Tover dan een fijne hazenrug op tafel! Dat wordt ongetwijfeld een groot succes, zeker als je wildliefhebbers aan tafel hebt! 

Krachtig, stoer en karakteristiek

Er zijn drie woorden die de smaak van haas het beste omschrijven: krachtig, stoer en karakteristiek. Wie van een echte sterke wildsmaak houdt, zal razend enthousiast worden van dit stukje vlees. Als je haas vergelijkt met konijn, dan is haas krachtiger van smaak. Hoe komt het diertje aan deze robuuste wildsmaak? Dat komt voornamelijk door zijn leefgewoonten en dieet.

Hazen zijn ware langeafstandlopers en zijn snel en wendbaar. Het slanke dier leeft voornamelijk op landbouwgronden of open velden. In tegenstelling tot konijnen, verschuilen ze zichzelf niet in holen, maar in legers. Dit zijn beschutte stukjes grond waar begroeiing hen beschermt tegen de grillen van de natuur en vijanden. Omdat hazen flink wat dagelijkse bewegingen krijgen, zijn ze lenig en slank en is hun vlees mager, maar vol van smaak.

Nog een belangrijke pijler voor de smaak is het dieet van de haas. Deze is veelzijdiger dan je in eerste instantie zou denken. Hazen eten niet voornamelijk gras, maar doen zich tegoed aan landbouwgewassen zoals knollen, paddenstoelen, vruchten en kruiden. Deze combinatie van rijke smaken proef je duidelijk terug in het vlees!

Wanneer kun je hazenrug kopen?

Het officiële jachtseizoen op de haas (of zoals jagers zeggen: het haas) is van 15 oktober tot 31 december. Haas is voor velen dan ook bij uitstek hét stukje vlees in vele culinaire herfst- of wintergerechten. Betekent dit nu dat je hazenvlees alleen in deze periode kunt kopen? Nee! Door de excellente conserveringsmogelijkheden die we vandaag de dag kennen, kun je het gehele jaar door hazenrug kopen bij Jager & Boer! 

Hazenrug koop je bij Jager&Boer!

De lekkerste hazenrug kun je kopen bij Jager&Boer. Onze hazen huppen rond op de Veluwe en in de vrije natuur nabij Zwolle. Ze worden dus niet gefokt of volgestopt met antibiotica. Het resultaat: een puur natuurlijk product dat straks op je bordje belandt en dat ga je zeker proeven. De haas die je dus koopt bij Jager&Boer is voorzien van het ECHT wild keurmerk! Wat kortweg betekent dat de hazen geschoten zijn door professionele jagers en het vlees voldoet aan alle voorwaarden om betiteld te mogen worden als écht wild!  

Of je nu op zoek bent naar Hazenrugfilet, Hazenpeper of een hele haas, de lekkerste haas koop je bij Jager&Boer! Dit kan snel en eenvoudig via onze website of in onze vestiging in Zwolle. Uiteraard ben je ervan verzekerd dat wij je bestelling met de grootste zorg klaarmaken en dat deze verpakt wordt met 100% milieuvriendelijke koelelementen. Bestellingen worden bovendien grotendeels met elektrische busjes bezorgd, in duurzame en recyclebare verzenddozen. Bestel je je producten voor 23:59 dan krijg je deze de volgende werkdag tussen 17:00 en 22:00 al bezorgd. 

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hazenrugfilet
Uw waardering