4 GRATIS BURGERS MET UI EN KAAS T.W.V. 6.75 BIJ BESTEDING VANAF 30.-

Il Salame di Tartufo

Salami, op smaak gebracht met truffel, met heerlijke smaak en aroma. Verrassend in combinatie met rijpe pecorino.

Niet op voorraad
Gewicht ca. 400 gram
18.95

Salami, op smaak gebracht met truffel, met heerlijke smaak en aroma. Verrassend in combinatie met rijpe pecorino.

Voor wie van lekker eten houdt en van Italie zou beslist eens een bezoekje moeten brengen aan Macelleria Falorni. Een uurtje rijden onder Florence in Greve, in Chianti. In dit gezellige oude dorpje, aan een nog gezelliger plein, bevindt zich 1 van de mooiste slagerijen die je ooit gezien hebt.

Macelleria Falorni bestaat al sinds 1806 en produceert al die jaren al diverse soorten salami. De worsten worden stuk voor stuk gemaakt van free-range varkens en gemengd met de lekkerste kruiden en specerijen. Wanneer je in de winkel zelf rondloop is het eigenlijk al een klein feestje op zich. De prachtige inrichting, de stapels worsten en vleeswaren, grote en kleine salami’s en zelfs kaas in de authentieke kelder! Naast alle hammen en worsten hebben ze ook een fijne selecte aan vers vlees liggen. Wanneer je doorloopt in de prachtige winkel zul je ontdekken dat je al het lekkers ook ter plekke kunt proeven doormiddel van een mooie horeca gelegenheid waar je fijne plankjes kunt bestellen met alle smaken die je maar wil en een wijnkaart om alle streekwijnen te proeven.

Buiten dat alle salami worsten van Falorni gemaakt worden van hun eigen free-range varkens hebben ze ook een speciaal varkensras laten aanrukken, namelijk de Cinta Senese. Voor wie wel bekend is het het Ibérico varken zou ook zeker het Cinta Senese varken moeten proeven! Ze zijn namelijk beide van het pata negra soort, ook wel “zwart poot varken” genoemd. De Cinta Senese is kenmerkend door de witte band die rond zijn buik zit.

Naast de specialisatie in salami soorten zijn ze bij Falorni ook heel gedreven in het conserveren van hammen, waarbij de hoef van het dier aan de poot blijft zitten. Van oudsher kon je hieraan het dier en de kwaliteit van de ham herkennen. De kwaliteit van de Falorni hammen is wereldwijd zo bekend dat ze zelfs speciaal voor de Belgische koningin een aantal hammen hebben hangen om te rijpen. 
Om het drogingsproces, van 18 maanden, van de hammen goed te laten verlopen worden de hammen zelfs nog enige tijd naar Spanje gebracht omdat daar het klimaat beter geschikt is om de hammen aan de lucht te laten drogen. Kortom, ook Falorni is een bedrijf wat vol passie en plezier werkt aan de mooie producten die zij maken en verkopen. Liefde en aandacht voor het product, dat proef je altijd terug!

Varkensvlees, zout, natuurlijke aroma's, dextrose, truffelaroma 0,088%, antioxidant E300, conserveringsmiddel E252.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Il Salame di Tartufo
Uw waardering