Ontvang GRATIS 2 kant-en-klare gehaktballen t.w.v. 7.49 bij besteding vanaf € 35.-!

Jodenhaas

Jodenhaas, ook wel bekend als diamanthaas of schouderhaas, is biefstuk van het voorste gedeelte van het rund. Het bevindt zich bovenop het schouderblad en heeft de vorm van een kleine ossenhaas. De kleur is vrij licht en de structuur mooi fijn. Deze spier heeft geen werkfunctie en is daarom botermals en wat minder intens van smaak.

Op voorraad
Gewicht ca. 500 gramp/kg 35,80
17.90

Jodenhaas, ook wel bekend als diamanthaas of schouderhaas, is biefstuk van het voorste gedeelte van het rund. Het bevindt zich bovenop het schouderblad en heeft de vorm van een  kleine ossenhaas. De kleur is vrij licht en de structuur mooi fijn. Deze spier heeft geen werkfunctie en is daarom botermals en wat minder intens van smaak.

Diamanthaas wordt ook wel jodenhaas genoemd, omdat orthodoxe joden geen delen van de achtervoet van het rund mogen eten. Zij eten dit mooie stuk schoudervlees wanneer zij een smakelijk stukje biefstuk willen.

Diamanthaas is heerlijk mals en eet je het beste rauw (fijngesneden als steak tartaar), of rood of rosé gebakken. Je kunt er natuurlijk ook een prachtige beef Wellington mee maken.

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Jodenhaas
Uw waardering