Maallust geschenkdoos
Geschenkverpakking met speciaalbier van Brouwerij Maallust, selectie van 5 bieren in luxe geschenkdoos.
Ook voor geschenken ben je bij Jager&Boer aan het juiste adres
Ben je opzoek naar een cadeautje voor vaderdag, voor een jarige of wil je iemand in het zonnetje zetten? Dan is deze geschenkverpakking met speciaalbier van Brouwerij Maallust echt iets voor de bierliefhebben. Deze geschenkverpakking bevat een selectie van 5 bieren in luxe geschenkdoos. Een prachtig pakket om weg te geven als kerstpakket of relatiegeschenk of voor vader!
Meer informatie? Mail naar info@jagerenboer.nl of bel naar 038-8888335.
Maallust een bijzondere brouwerij
Op het industriecomplex Maallust vond de verwerking van landbouwproducten plaats. De brouwerij bevindt zich in het gebouw van de vroegere graanmaalderij van het Gevangenisdorp. Dus waan uzelf in een andere wereld, op een plek die zoveel geschiedenis uitademt die nog steeds voelbaar is.
De Koperen ketels van Maallust
De ketels vormen het hart van elke bierbrouwerij. De ketels zijn geleverd door Kaspar Schulz uit Bamberg, de Rolls-Royce onder de brouwketels. Een topkwaliteit brouwinstallatie om onze speciaalbieren mee te brouwen.
De 25 zware jongens
Bierbrouwerij Maallust is een bijzonder initiatief van een select gezelschap: 25 liefhebbers die zichzelf de Zware Jongens noemen sloegen de handen ineen en stichtten deze mooie brouwerij in Veenhuizen.
Brouwen met toewijding en passie
De bierbrouwers Gert en Carina Kelder brouwen met toewijding en passie onze smaakvolle, authentieke bieren. Bieren met de smaak van vroeger. Geïnspireerd door oude biertypen worden in de koperen ketels bieren van zowel hoge als lage gisting gebrouwen. De bieren kenmerken zich door de mooie hoparoma’s en een uitgebalanceerd evenwicht tussen bitter en zoet. De mooiste grondstoffen De grondstoffen voor onze speciaal- bieren worden met zorg geselecteerd. Alleen de aller beste kwaliteit is goed genoeg voor ons heerlijke Maallustbier.
Geschiedenis Veenhuizen
Hollands Siberië, zo werd Veenhuizen in vroegere tijden ook wel genoemd. Rond 1825 werden duizenden bedelaars, landlopers, weduwen en wezen uit het hele land naar dit verre oord verbannen. Ze woonden in drie grote dwang- gestichten, die waren gebouwd door de Maatschappij van Weldadigheid, opgericht door generaal Johannes van den Bosch. Het was bedoeld als sociaal experiment om paupers woeste gronden te laten ontginnen. Veenhuizen maakt nu als gevangeniskolonie aanspraak op het predicaat Werelderfgoed-monument.
Bier verzoet de arbeid
Veenhuizen was een zo goed als autarkisch geheel: met eigen scholen, landerijen, een bakker, slachterij, weverij en spinnerij, kerken, een begraafplaats en brandweerkazerne. Meubels en kleding werden zoveel mogelijk gemaakt in eigen werkplaatsen. Zo bestond Veenhuizen uit vier clusters: Landbouw, Zorg, Onderwijs en Arbeid. Nog steeds zijn de strafinrichtingen in Veenhuizen operationeel, met zo’n 1000 gedetineerden. Het dorp zelf telt ruim 1200 inwoners