Ontvang GRATIS Kogelbiefstuk van Blonde D'Aquitaine bij besteding vanaf € 35.-!

Biologisch Galloway van Steffen Schubbert

 

Waar komt de Galloway vandaan?
In de 18e eeuw was er onder de fokkers een voorkeur voor hoornloze runderen. Ook was dit voor de drijvers een absolute pré vanwege de gemakkelijke omgang met deze runderen. Een ruime eeuw van selectief fokken heeft het huidige Galloway-rund voortgebracht wat nog steeds wordt gezien als een 100% zuiver ras. De oorsprong van de Galloway ligt in het Zuid-Westen van Schotland en is van daaruit over de hele wereld geëxporteerd. In Nederland werden Galloways vooral ingezet voor de begrazing van natuurgebieden. Naast de kenmerkende zwarte Galloways zijn er ook grijze, witte, rode en lakenvelder Galloways te vinden.

Uiterlijk en innerlijk
Een Galloway is gemakkelijk te herkennen aan zijn ruige lange en golvende haar en wat kortere beentjes. Door dit fijne warme haarkleed is de Galloway in staat om zelfs in de strengste winters lekker buiten te blijven grazen. Het Galloway rund is een wat kleiner ras met een gemiddelde schofthoogte van 120 cm. Ze worden dan gemiddeld ook maar 450-590 kilo. Deze vitale dieren zijn robuust en vruchtbaar en brengen over het algemeen zelf hun kalveren ter wereld, zonder bemoeienis van de mens. De Galloway is een uiterst zelfredzaam runderras, niet ziektegevoelig, vergt weinig onderhoud en hoeft zelfs niet ontwormd te worden!

Vlees
Pas vanaf 3-jarige leeftijd is de Galloway gereed voor de slacht, maar hoe langer je wacht hoe mooier het vlees dooraderd raakt met een marmering van vet. Het vlees van het Galloway rund heeft ontzettend veel smaak, je proeft direct dat dit rund het gehele jaar door buiten loopt en zich voedt met wat er op dat moment in de natuur te verkrijgen is! Super mals en zacht van structuur met een karakteristieke eigen smaak.


Ook zo enthousiast geworden over dit oh zo mooie runderras en wil je het eens proberen?
Kijk dan eens hier -> Galloway rund proberen