NU GRATIS FRITEUSE T.W.V. € 54.95 BIJ BESTEDING VANAF 125.- OP HET GEHELE ASSORTIMENT!

Neimeijer’s vier jaargetijden varkensvlees

Neimeijer’s vier jaargetijden varkensvlees

Passie & Liefde

Wij zijn Jeroen en Nieske Neimeijer en zijn sinds 2012 eigenaar van Varkensbedrijf Neimeijer. We delen onze passie en liefde voor de varkens en ons bedrijf graag met mensen uit het dorp Heino en de regio, maar ook met iedereen daarbuiten. We laten graag zien wie we zijn, wat we doen en waaróm wij doen wat we doen.

In 2012 hebben we het bedrijf overgenomen van Bertus en Annie Neimeijer, de ouders van Jeroen. Met de overname hebben we het bedrijf omgeschakeld van een reguliere varkenshouderij naar een biologische houderij. De schaalvergroting in de sector, de toenemende kosten én de maatschappelijke druk hebben ervoor gezorgd dat we deze stap gezet hebben. Bovendien kregen we steeds meer het gevoel meer te willen doen op het gebied van dierenwelzijn.

We zijn erg positief, tevreden en enthousiast over deze stap en omschakeling. Hoewel het werk op bepaalde punten fysiek zwaarder is geworden, staan we dichterbij de dieren en geeft het kleine aantal dieren meer rust. Bovendien is het mogelijk om met een relatief klein aantal dieren een rendabele bedrijfsvoering te hebben.

 

KIJK OP 4JAARGETIJDENVLEES.NL

MEER BIO VARKEN

 

Het betere leven

Alle varkens op ons bedrijf, ook de dragende (zwangere) zeugen, kunnen vrij in- en uitlopen naar buiten. Buiten hebben ze ruim de gelegenheid om kuilvoer te vreten, lekker in de frisse lucht te slapen of een kijkje te nemen bij de beer, Guus. En niet te vergeten te genieten van de massageborstel die er hangt. In het voorjaar en in de zomer, van april tot oktober, hebben de zeugen ook de mogelijkheid om de wei in te gaan en lekker in de modderpoel verkoeling te zoeken. Wist je dat de modder zorgt voor bescherming tegen de zon?

De kraamstal of kraamkamer, daar begint het nieuwe leven! Ongeveer een week voordat een zeug biggen krijgt (werpt), wordt zij verplaatst naar de kraamstal. Hier liggen de zeugen individueel in een hok met stro, waarin ze vrij rond kunnen lopen en eveneens naar buiten kunnen. Samen blijven de zeug en haar biggen 6 weken in het kraamhok. Als de biggen minimaal 40 dagen oud zijn, gaan de zeugen naar de dekstal en de biggen naar de gespeende biggenstal. Voor de grote en kleine varkens een stressvol moment waarbij de nodige zorg en aandacht nodig is.

In de gespeende biggenstal (de kamer voor biggen die net bij de zeug weggaan) krijgen de biggen nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Aan elk binnenhok, heerlijk vol met stro, zit een aangrenzend buitenhok, waar ze 24 uur per dag zowel binnen als buiten kunnen zijn. Als de biggen 25 kilogram zijn en vleesvarken ‘worden’, krijgen ze ook ander voer. Voer wordt in deze stal onbeperkt verstrekt, dat wil zeggen dat ze te allen tijde de beschikking hebben over vers voer en water. Op ons bedrijf blijven de varkens als ze vleesvarken zijn geworden nog even in de biggenstal. Wanneer ze ongeveer 40 kilogram zijn, verhuizen we ze naar de vleesvarkensstal.

 

Wij staan garant voor het welzijn van onze varkens en dat proef je zeker terug in je biologische stukje varkensvlees!