Shortribs MRIJ rund

Mooie gemarmerde short ribs van het MRIJ rund. Short ribs zijn de korte ribben/spareribs van het rund.

Op voorraad
Gewicht ca. 1000 gramp/kg 26,95
26.95

Short ribs van het Mrij rund

Mooie gemarmerde short ribs van het MRIJ rund. Short ribs zijn de korte ribben/spareribs van het rund. Voor lekkere en stoere short ribs smeer je deze eerst in met je favoriete rub of kruidenmengsel en laat dit lekker lang intrekken. Breng de barbecue naar een temperatuur van ongeveer 110ºC. Leg de short ribs met de botzijde op het rooster en grill ze indirect naar een kerntemperatuur van 90-95ºC. Dit kan wel tot 8 uur duren, dus begin op tijd!

Bereid je je ribs liever in de oven? Laat ze dan eerst ongeveer 3 uur garen in een voorverwarmde oven op 160°C. Na 3 uur zet je de oven op 180-200ºC en laat je je vlees doorgaren tot een kerntemperatuur van 90ºC.

Runderras het Mrij rund

Het MRIJ rund is een dubbeldoel ras dat thuis hoort op de vruchtbare gronden langs de rivieren in Nederland namelijk; Maas, Rijn en IJssel waar het rund zijn naam aan dankt. Het MRIJ rund heeft een goede melkproductie met een hoog eiwitgehalte, met daarnaast ook nog eens een prima vleesproductie! Het ras is zeer geschikt voor bedrijven die minder krachtvoer willen gebruiken want de runderen blijven goed opgericht. Omdat de voerkosten in verhouding tot de melkproductie laag zijn, is het ras economisch makkelijk rendabel te krijgen. Het MRIJ rund is sober, sterk en zeer zelfredzaam met een goede vruchtbaarheid en een lange levensduur! Met een evenwichtig, rustig en mak karakter zijn deze hier makkelijk te houden en worden ze door deze goede eigenschappen vaak ook ingezet als grote grazers voor natuurbegraving.

Wat maakt dit vlees nou zo bijzonder? MRIJ rundvlees herken je onmiddellijk aan z’n fantastische malse structuur en fijne smaak. Om deze mooie eigen smaak te creëren, krijgen de koeien hoogwaardige, uitgebalanceerde voeding van natuurlijke, plantaardige grondstoffen.

Short ribs koop je bij Jager&Boer!

Heb je ook zin gekregen in zo'n prachtige en makkelijk te bereiden bavette van het MRIJ rund? Bestel dan vandaag nog bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje rundvlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder uitstekende omstandigheden! Vers gras, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren!

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Ras: MRIJ rund

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Shortribs MRIJ rund
Uw waardering