Poggio Le Volpi Roma Rosso

Poggio Le Volpi Roma is een unieke wijn van het tophuis Poggio le Volpi. Gemaakt van de Druiven Montepulciano, Syrah en Cesanese is dit een werkelijk uniek meesterwerk! Rijpe wijn met een zwoel mondgevoel.

98 Van de 100 punten Luca Maroni!

Poggio Le Volpi Roma Rosso

Wat een top wijn weer van Poggio Le Volpi deze rode Roma Rosso. En dat is de internationale wijnpers ook niet ontgaan zo kreeg hij laatst 98 punten van Luca Maroni. Ja dat wil toch wel wat zeggen! Hij is opgebouwd uit de druiven Montepulciano, Syrah en Cesanese, op en top Italiaans. Deze rode wijn is een unieke wijn van tophuis Poggio le Volpi. In de jaren ’90 werd het Italiaanse wijnhuis door Felice Mergé opgericht. Het landgoed ligt in een gebied tussen de randen van Monte Porzio Catone en het Romeinse platteland in de heuvels van Alban. Dat ligt ongeveer twintig kilometer ten zuidoosten van Rome. Het is een van de grootste wijnsteken van Italië, met langs de Tyrreense zee een optimaal natuurlijk microklimaat, wat ideaal is voor de druiventeelt. Een groot deel van de bodem is van vulkanische oorsprong. Traditionele witte druiven zoals Malvasia di Candia, Malavasia del Lazio en Trebbiano samen met rode druiven zoals Cesanese en Nero Buono worden hier geteeld.

Houtlagering voor de Poggio Le Volpi Roma Rosso

De Poggio Le Volpi Roma Rosso is opgedragen aan Rome en zijn historische grootheid. Deze wijn is een viering van de rijkdom van het land: Roma Doc is de nieuwste wijnbenamingen uit Lazio. Het omvat een van de belangrijkste historische gebieden, met een oude wijntraditie en de minerale sterkte van het land gevormd door de vulkaan Lazio. De opbrengst van de druiven per hectare bedraagt ongeveer negentig per wijngaard. De druiven worden met de hand geplukt, afgestoken en zacht geperst. Fermentatie en maceratie van de druivenrassen apart op een gecontroleerde temperatuur. Daarna twee jaar rijping op barriques en kort op fles voordat de wijn op de markt gebracht wordt.

Vol en zeer krachtig deze Poggio Le Volpi Roma Rosso

Zodra je deze fles open maakt komt er een prachtige geur je tegemoet, rijp rood fruit, kersen en bloemen en dat alles in een zeer aangename noot van balsamico. De smaak van deze Poggio Le Volpi Roma Rosso is rijp en zeer vol. Nou wij kunnen stellen dat deze Poggio Le Volpi Roma Rosso een wijn is naar ons hart. De smaak is erg zacht en verfijnd met veel zwart fruit en mooie rijpe indrukken van pruimen, chocolade, kersen en mokka.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Poggio Le Volpi Roma Rosso
Uw waardering