kleurrijke jagers stoofschotel van hertenpoulet met wintergroenten

Warm en gezellig in deze tijd van het jaar, met de hele familie om tafel met een heerlijk geurende en bij de herfst kleurende jagersstoofschotel van hertenpoulet met kleurrijke wintergroenten. Want het oog wil immers ook wat!

Wat heb je nodig voor 4 personen:
– 750 gram hertenpoulet
– 350 ml stevige wildfond
– 200 ml rode wijn
– 200 ml water
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 15 g kruidenmix voor wild
– 2 el tomatenpuree
– 2 biologische pastinaken
– 1 biologische winterpeen
– halve biologische savooiekool
– olijfolie
– zout en peper

Wat te doen:
Snipper de uien en hak de teentjes knoflook fijn. Schil de pastinaken en de winterpeen en snij ze vervolgens in groeve schuine plakken van ongeveer 1 cm dik. Snij de savooiekool in reepjes.
Verhit de grote stoofpan met wat olijfolie en fruit hierin de gesnipperde uit en de fijn gehakte knoflook met de pastinaak en winterpeen. Voeg hier ook de tomatenpuree en kruidenmix voor wild aan toe en laat 5 minuten staan. Blus het geheel vervolgens af met de rode wijn en voeg de wildvond en 200 ml water toe aan de stoofpan. Voeg vervolgens de savooiekool en het hertenpoulet toe en laat nog 2,5 uur doorstoven onder af en toe roeren. Breng de jagerstoof op smaak met wat peper en zout. Serveer uit met bijvoorbeeld aardappelpuree of aardappelkorketjes.