Nu GRATIS Mini Varkensrillettes bij elke bestelling!

Salentein Barrel Selection Malbec

Salentein Barrel Selection Malbec is een grote Argentijnse wijn uit Valle de Uco in Mendoza. Diep violette kleur met aroma van rijpe pruimen, cacao en vanille. De smaak is intens, smaakvol met zeer gul en vlezig zwart fruit, bessen, chocolade, zachte tannines en prachtige gerookte tonen van de eikenhouten rijping gedurende 12 maanden.

Salentein Barrel Selection Malbec behoort tot de allerbeste kwaliteitswijnen van Bodegas Salentein. Dit Argentijnse wijnbedrijf is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De opvallende Bodega is onder architectuur ontworpen in de vorm van een kruis waar de wijnen 8 meter onder de grond rijpen in nieuwe en gebruikte eikenhouten vaten in een ruimte die doet denken aan een amfitheater. De wijngaarden voor de Salentein Barrel Selection Malbec liggen in het hart van de Valle de Uco tussen 1050 en 1700 meter boven zeespiegel aan de voet en op de hellingen van het Andesgebergte in de wijnprovincie Mendoza. De bodem bestaat er uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn er koel en de dagen zonnig en warm. Door zijn hoge ligging en bijzondere klimaat eigenschappen is Valle de Uco een van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika voor de productie van wijn.

Salentein Barrel Selection Malbec is een grote Argentijnse wijn. De druiven worden met de hand geplukt, waarna de vinificatie plaats vindt in een combinatie van moderne en traditionele technieken. Tijdens de gisting worden alle druiven overgeheveld op kleine Franse eiken vaten, waarna de wijn 12 maanden lang rijpt op nieuwe Franse eiken vaten. Na botteling rijpt de Malbec nog 6 maanden op fles. De Salentein Barrel Selection Malbec is diep violet van kleur met aroma's van rijpe pruimen, cacao en vanille. Zijn smaak is intens en smaakvol met zeer gul en vlezig zwart fruit, bessen en chocolade, zachte tannines en prachtige gerookte tonen van eikenhout. Salentein Barrel Selection Malbec is een heerlijke aperitiefwijn en fantastisch bij gegrilde vleesgerechten, lamsvlees, wild als fazant, patrijs, konijn of een hazen- peper en na het diner met harde kazen.


De Salentein Barrel Selection Malbec 2008 werd winnaar van de prestigieuze Decanter GOLD Award!!

Tevens kreeg het 92 van de 100 punten van Robert Parker!

Het wijnbedrijf Bodegas Salentein is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. Het succes van het wijnbedrijf is mede te danken aan de Argentijnse wijnmaker José Galante, alias ‘de professor’. Sinds 2010 is hij hoofdwijnmaker bij Salentein en wordt hij beschouwd als een van de belangrijkste wijnmakers van Zuid-Amerika. Salentein Barrel Selection Malbec behoort dan ook tot de allerbeste kwaliteitswijnen van het wijnhuis Bodegas Salentein. Dit blijkt o.a. uit de meerdere onderscheidingen die deze formidabele rode wijn heeft gekregen. Zo werd de Salentein Barrel Selection Malbec 2008 winnaar van de prestigieuze Decanter gold Award en kreeg deze 92 van de 100 punten van Robert Parker!

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Salentein Barrel Selection Malbec
Uw waardering