NU GRATIS FRITEUSE T.W.V. € 54.95 BIJ BESTEDING VANAF 125.- OP HET GEHELE ASSORTIMENT!

Tomahawk 8 weken dry aged

Overheerlijke tomahawk van de Hollandse Holstein melkkoe, een fantastische dubbeldoel koe!
Deze mooie tomahawks hebben 8 weken in de dry age kast gelegen.

Niet op voorraad
Gewicht: 1200 gram
€ 39,90

Overheerlijke tomahawk van de Hollandse Holstein melkkoe, een fantastische dubbeldoel koe!
Deze mooie tomahawks hebben 8 weken in de dry age kast gelegen.

De tomahawk is eigenlijk de ribeye met bot met daaraan de gehele rib. De tomahawk is doorgaans voorzien van een dik stuk vlees van min. 5 cm. dik en een mooi stuk bot. Dit mooie bot is niet alleen een lust voor het oog maar ook nog eens ontzettend handig tijdens het bereiden op de bbq! Bovendien geeft het bot extra smaak aan je vlees en het houdt het vocht mooi vast. De tomahawk komt uit de dikke en fijne rib in het ribstuk, wat uit een rack van zeven ribben bestaat. De tomahawk is voorzien van veel intramusculair vet, ook wel vetmarmering genoemd. Intramusculair vet zorgt ervoor dat de spier soepel blijft. Het is belangrijk voor de malsheid en de intense smaak van de tomahawk. Hoe meer vet, hoe malser en sappiger het vlees wordt!

Grill je tomahawk voor het lekkerste resultaat op de BBQ, kerntemperatuur 51°C voor mooi rosé vlees. Maak je je vlees liever in de oven klaar, bak dan wel eerst je tomahawk even lekker aan in de pan!

WAT IS DRY AGING?

Dry aging is een proces waarbij (voornamelijk rund) vlees minimaal 21 dagen, maar vaak langer, in een speciale dry-age kast wordt gerijpt aan de lucht. Aan de buitenkant ontstaat een harde droge korst, die er niet echt appetijteljk uitziet, maar wel nodig is. Deze voorkomt namelijk dat bacteriën het vlees bereiken.
Door het rijpen krijgt het vlees ook een intensere smaak én wordt het vlees malser!

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Ras: Holstein

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Tomahawk 8 weken dry aged
Uw waardering