Tomahawk Steak - Bio Varken

Veel mensen denken dat de stoere Tomahawk steak puur en alleen afkomstig zijn van rund, maar niets is minder waar! Je hebt namelijk ook heerlijke stoere stukken Tomahawk van het varken, ook wel de “Tomapork” genoemd. Net als de runder variant is de Tomahawk van Varkensvlees een mooie steak aan het bot, waarbij het bot uitsteekt. Ondanks dat de Tomahawk steak een lekker dik vetrandje heeft, welke zorgt voor een heerlijke smaakbeleving, is het vlees van de Tomahawk steak erg mager.

Op voorraad
Gewicht: 250 gramPrijs per kg: € 19,95
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 4,99

TOMAHAWK STEAK – 100% BIOLOGISCH VARKENSVLEES

Veel mensen denken dat de stoere Tomahawk steak puur en alleen afkomstig zijn van rund, maar niets is minder waar! Je hebt namelijk ook heerlijke stoere stukken Tomahawk van het varken, ook wel de “Tomapork” genoemd. Net als de runder variant is de Tomahawk van Varkensvlees een mooie steak aan het bot, waarbij het bot uitsteekt. Ondanks dat de Tomahawk steak een lekker dik vetrandje heeft, welke zorgt voor een heerlijke smaakbeleving, is het vlees van de Tomahawk steak erg mager. Zorg er dus voor dat je de Tomahawk steak op de juiste wijze bereidt, zodat deze niet te droog wordt!

Bereiding van een lekkere malse Tomahawk Steak!

Zoals gezegd is de bereiding van de Tomahawk steak erg belangrijk. Omdat het vlees heerlijk mager is, moet je al snel oppassen dat het bij de bereiding niet te droog wordt. Het gebruik van een vleesthermometer is dan ook zeker aan te raden. De beste Tomahawk bereidt je namelijk wanneer de kern +/- 60 graden is. Het vlees is dan heerlijk rosé tot bijna gaar, heerlijk mals en sappig dus! Dankzij de goede kwaliteit van de Tomahawk hoef je je uiteraard geen zorgen te maken over rosé varkensvlees, dit stukje vlees leent zich hier perfect voor!

De Tomahawk steak kun je zowel in de koekenpan, grillpan alsook op de BBQ bereiden. Op de BBQ krijg je een heerlijk smokey-effect! Ook hierbij is het weer belangrijk om ervoor de zorgen dat je de Tomahawk grilt aan beide kanten en de kerntemperatuur van het vlees 60 tot 65 graden is. Laat het vlees vervolgens 5 tot 10 minuten rusten, én smullen maar!

Bewaren: Maximaal 4 graden. Wanneer de Tomahawk steak ontdooit is, is deze nog +/- 7 dagen, in de originele verpakking, houdbaar in de koeling. Na het ontdooien kun je de Tomahawks niet opnieuw invriezen.

Tomahawk Steak: Stoer, Sappig en Smaakvol

De Tomahawk Steak is een soort van dikke ribkarbonade of kotelet met been. Een echte dikke Tomahawk steak heeft zelfs 2 doorlopende stukken bot. Dit heeft uiteraard niets van doen met het vlees zelf, als wel met de dikte waarop het vlees gesneden is. De aanwezigheid van bot is al sedert jaren een ware hype, vlees met bot geeft namelijk een robuust en stoer aanzien aan het vlees! En met het lange bot van de Tomahawk steak krijgt dat stoere uiterlijk nog meer betekenis!

Je kunt dus terecht zeggen dat de Tomahawk een stoer stuk vlees is. Het mooie aan de Tomahawk steak is echter de smaak. In tegenstelling tot zijn uiterlijk heeft het vlees namelijk, bij de juiste bereiding, een heerlijke zachte, malse en sappige smaak! De heerlijke zachte smaak dankt de Tomahawk aan de plek waar het vlees vandaan komt. Tomahawk zit aan de voorkant van de rug van het varken, vast aan de lende. Het varken is op dit deel minder gespierd, wat het effect heeft dat het vlees lekker mals en zacht is. Wat de Tomahawk Steak extra smaakvol maakt is de prachtige marmering van het vlees en de intensere smaakbeleving door het been.

Biologisch Tomahawk Varkensvlees

Het biologische varkensvlees van Jager&Boer is afkomstig van onze partner en leverancier Niemeijer’s 4 jaargetijden varkensvlees. Het vlees is 100% biologisch en voorzien van het 3 sterren ‘Beter Leven’ keurmerk. Dit betekent dat het vlees afkomstig is van varkens die een beter leven hebben genoten dan de zogenaamde vleesvarkens uit de bio-industrie. Zo hebben de varkens meer ruimte genoten en waren ze in de gelegenheid om naar buiten te gaan! Daarnaast vindt er op biologische varkens geen genetische modificatie plaats, krijgen ze biologisch voer en géén preventieve antibiotica. De simpele basis van biologisch vlees is dat de dieren zich op een eigen en natuurlijke wijze hebben kunnen gedragen en opgroeien!

Naast het feit dat biologisch varkensvlees betere leefomstandigheden biedt voor de dieren, is het ook kwalitatief beter dan vlees afkomstig uit de bio-industrie. Zo is het vlees van biologische dieren over het algemeen malser en heeft het bovendien een lager vetgehalte. Dit komt uiteraard door het feit dat biologische dieren meer tijd, ruimte en licht hebben gehad tijdens hun levensfase. Je koopt dus niet alleen biologisch vlees omdat de dieren een ‘Beter Leven’ hebben genoten, alhoewel dit een zeer belangrijk aspect is. Je koopt ook biologisch omdat het een betere kwaliteit en smaakbeleving van het vlees geeft!

Biologische Tomahawk Steak koop je bij Jager&Boer

De Tomahawk Steak, 100% biologisch varkensvlees, koop je bij Jager&Boer! Wij staan voor kwalitatief en smaakvol vlees, waarbij welzijn van het dier en de gezondheid van onze klanten voorop staan! Bij Jager&Boer hechten wij namelijk grote waarde aan gezondheid, duurzaamheid en diervriendelijkheid. De boeren waar wij mee samenwerken hebben we dan ook selectief samengesteld, om ons er zo van te vergewissen dat wij onze klanten alleen maar het beste van het beste bieden! Bij ons kun je er van verzekerd zijn dat het stukje vlees op je bord echt geleefd heeft onder diervriendelijke omstandigheden en bovendien ook nog eens een stuk smaakvoller is!

Een andere gunstig effect van onze rechtstreekse samenwerking met de boeren is dat wij zo de prijzen voor ons hoogwaardige biologische vlees relatief laag kunnen houden. Wij houden de lijntjes zo kort mogelijk waardoor er zo min mogelijk schakels in de keten zitten en het vlees in een zo’n kort mogelijke gang op je bord ligt! Zo houden wij de marges laag en zorgen wij ervoor dat het biologische varkensvlees voor iedereen betaalbaar is en blijft, zo ook de overheerlijke Tomahawk Steak!

 

Ben je op zoek naar een sappige en malse Tomahawk Steak? Koop dan vandaag dit heerlijke stukje, 100% biologisch, vlees bij Jager & Boer! 

  • Varkensvlees met het 3 sterren ‘Beter Leven’ keurmerk
  • 100% Biologisch varkensvlees

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooit nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

 

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Tomahawk Steak - Bio Varken
Uw waardering