Tomahawk Steak Varken

Veel mensen denken dat de stoere Tomahawk steak puur en alleen afkomstig zijn van rund, maar niets is minder waar! Je hebt namelijk ook heerlijke stoere stukken Tomahawk van het varken, ook wel de “Tomapork” genoemd. Net als de runder variant is de Tomahawk van Varkensvlees een mooie steak aan het bot, waarbij het bot uitsteekt. Ondanks dat de Tomahawk steak een lekker dik vetrandje heeft, welke zorgt voor een heerlijke smaakbeleving, is het vlees van de Tomahawk steak erg mager.

Niet op voorraad
Gewicht v.a. 375 gramp/kg 19,95
Waardering:
100 % of 100

Tomahawk varken en Tomapork

De meeste mensen denken dat de grote Tomahawk steak alleen afkomstig is van de koe, maar dat is niet het geval. Er zijn ook grote en stevige stukken Tomahawk steak verkrijgbaar van het Tomahawk varken. De andere benaming hiervoor is ‘Tomapork’. De steak heeft van beide dieren een kenmerkend uiterlijk: het is een grote steak aan het bot en die steekt een beetje uit. Het vlees heeft een dikke vetrand en dat zorgt voor die volle en sappige smaak. De rest van het vlees is juist erg mager. Het is belangrijk om het vlees niet te lang te bakken, want dan verliest het die malse structuur. 

Waar komt de Tomahawk steak van Jager&Boer vandaan?

Bij Jager&Boer vind je biologische Tomahawk steaks die afkomstig zijn van de boerderij van boer Rob en zijn vrouw Heleen. Zij runnen al een aantal jaar een kleine boerderij op landgoed Bikkenrade, net buiten Zwolle. Het koeienras dat hier rondloopt zijn de Blonde d’Aquitanes. Dit ras van runderen bestaat pas sinds 1962 en is een kruising van 3 oudere koeienrassen: de Garonnaise, de Quercy en de Blonde. Deze jonge mix van oudere rassen bleek een nieuw en geweldig vleesras, ofwel de Blonde d’Aquitane. Dit grote en sterke ras produceert geweldig vlees. Bovendien hebben ze geen moeite met het krijgen van kalfjes. 

De runderen, de Blonde d’Aquitanes, hebben een goed leven op de boerderij van Rob en Heleen. Ze krijgen gezond en gevarieerd voedsel. Ook grazen ze van natuurlijk gras, dat niet is ingespoten met pesticiden. Uiteraard proef je dit aan het vlees. Het vlees van deze runderen is mager, het bevat minder vet en de draad is fijn. Dat zorgt voor een heerlijke, subtiele smaak en een malse structuur. Het is dus zeker smullen met het vlees van de Blonde d’Aquitane. Als je echt kwaliteitsvlees wil, ga dan voor de Tomahawk steak van Jager&Boer. 

De smaak van een tomahawk steak: sappig, zacht en vol van smaak

De Tomahawk steak is een dikke ribkarbonade of kotelet met een groot bot. Een echte dikke steak heeft zelfs 2 doorlopende stukken bot, maar dat heeft natuurlijk te maken met de manier waarop het vlees gesneden is. De Tomahawk steak hoort echt bij een stoere en luxe barbecue. Door het uitstekende bot krijgt dit stuk vlees een stoer en robuust uiterlijk. Daarnaast is de smaak van de steak ook subliem, zeker als je het op de juiste wijze bereidt. 

De Tomahawk steak is eigenlijk echt een stoer stuk vlees. De smaak maakt het er natuurlijk alleen maar beter op. De Tomahawk staat echt bekend om zijn malse, sappige en zachte smaak. De plek van waar het vlees vandaan komt, heeft daar alles mee te maken. Bij zowel de koe als het varken zit het vlees aan de lende. Dat is de voorkant van de rug. De dieren zijn op dit gedeelte van hun lichaam minder gespierd. Tijdens het kauwen proef je geen spiertjes en pezen. 

Wat de Tomahawk Steak extra smaakvol maakt is de prachtige marmering van het vlees en de intensere smaakbeleving door het been. Met marmering bedoelen we de combinatie van vet en vlees. Bij het beste stuk vlees zijn beide zaken perfect in balans. 

Hoe bereid je een tomahawk steak?

De bereiding van een Tomahawk steak is ontzettend belangrijk. Het vlees is lekker mager en daarom moet je oppassen dat het vlees niet te droog wordt tijdens het bakken. Wij raden daarom altijd aan gebruik te maken van een vleesthermometer. De beste Tomahawk steak is klaar als de kern een temperatuur van 60 graden bereikt. Het vlees is dan mooi rosé tot bijna gaar. Bereid hem niet langer of warmer, want dan verliest het zijn sappige smaak en malse structuur. Dankzij de goede kwaliteit van de Tomahawk hoef je je uiteraard geen zorgen te maken over rosé varkensvlees, dit stukje vlees leent zich hier perfect voor!

De Tomahawk steak kun je zowel in de koekenpan, grillpan of op de BBQ bereiden. Op de BBQ krijg je een heerlijk smokey-effect! Ook hierbij is het weer belangrijk om ervoor te zorgen dat je de Tomahawk grilt aan beide kanten en de kerntemperatuur van het vlees 60 tot 65 graden is. Laat het vlees vervolgens 5 tot 10 minuten rusten, én smullen maar!

Koop je tomahawk steak bij Jager&Boer?

Ga jij het liefste voor lokaal vlees van de lokale boer? Dan ben je bij Jager&Boer aan het juiste adres. Wij bieden enkel kwalitatief goed vlees dat vol is van smaak. Bovendien staan het welzijn en de gezondheid van zowel de dieren als van onze klanten voorop. Bij Jager&Boer staan gezondheid, duurzaamheid en de leefomgeving van de dieren hoog in het vaandel. 

De boeren waar wij het vlees vandaan halen, selecteren we met zorg. Zo weten wij zeker dat onze klanten het beste stukje vlees op hun bord hebben. Niet alleen in smaak, maar ook qua samenstelling. De dieren waar het vlees vandaan komt, hadden een goed leven. Ze kregen goed eten en stonden in een ruimtelijke weide of stal. Dat proef je terug in de volle smaak van het vlees!

Ben je op zoek naar een sappige en malse Tomahawk Steak? Koop dan vandaag dit heerlijke stukje, puur lokaal, vlees bij Jager & Boer! 

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooit nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Varkensvlees

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Tomahawk Steak Varken
Uw waardering