Haas (LEPUS EUROPAEUS)

HAAS

De haas, of 'het' haas in jagerstaal, komt in Nederland overal voor en zijn populatie is al enige jaren stabiel. Hazen voeden zich o.a. met bieten, landbouwgewassen en kruiden.

De haas is een langeafstandsloper, snel, mager en lenig, waardoor het vlees krachtig van smaak is en een echte wildsmaak heeft. Dit in tegenstelling tot konijn, wat lichter van smaak is. Het donkerrode vlees van de rug van de haas is een heerlijk stukje zacht vlees, terwijl de poten ideaal zijn om te stoven, bijv. in een overheerlijke hazenpeper.

De haas is bejaagbaar van 15 oktober tot en met 31 december.