NU €5.- KORTING OP ONS VOORDEEL VLEESPAKKET! 

Blog & Recepten

  1. Overheerlijk broodje edelhertenbiefstuk met uienchutney

    Overheerlijk broodje edelhertenbiefstuk met uienchutney

    Een broodje warm vlees wordt extra bijzonder met een biefstuk van edelhert, vlees dat rechtstreeks afkomstig is van de Veluwe. Deze edelherten hebben vrij rondgelopen en zijn het schoolvoorbeeld van hoe scharrelvlees er in onze ogen uit zou moeten zien. Dieren die zorgen voor hun eigen eten, opgroeien in hun natuurlijke omgeving, zonder inmenging
  2. Edelhertenbiefstuk met risotto, champignons en appel

    Edelhertenbiefstuk met risotto, champignons en appel

    Met de overgang naar de herfst mogen de heerlijke wildgerechten niet op tafel ontbreken. Toch zijn sommige mensen terughoudend met het bereiden van wild. Bang om het te verpesten? Of is het misschien niet vaak genoeg gedaan om er vertrouwd mee te raken? Hoe het ook zij, het bereiden van wild is echt niet moeilijk!  Hoe je een goede hertenbiefstuk
  3. Tamme eendenborst met homemade pruimenchutney

    Tamme eendenborst met homemade pruimenchutney

    Eend is een echte klassieker en doet het altijd goed bij de maaltijd. Rijk van smaak en heerlijk sappig. Veel malser dan bijvoorbeeld kipfilet en dat komt door de vetrand die eendenborst heeft. Door die vetrand mooi krokant te bakken krijgt de eendenborst een zoute bite. Met zelfgemaakte pruimenchutney is de eendenborst op zijn allerlekkerst. En
  4. Zomerse stamppot met verse worst van wild zwijn

    Zomerse stamppot met verse worst van wild zwijn

    Met deze stamppot hinken we op twee seizoenen. De stamppot van rucola en zongedroogde tomaten smaakt naar de zomer. De verse worst van wild zwijn is echter een hele duidelijke hint naar de herfst en winter. Wie had gedacht dat die twee zo goed te combineren zijn?! De verse worst van wild zwijn is een echte aanrader voor iedereen die nog niet zo’
  5. Herfstsalade met hertencarpaccio en vijgen

    Herfstsalade met hertencarpaccio en vijgen

    Ons wordt vaak de vraag gesteld: “Hoe smaakt vlees van hert?”. Vergeleken met andere wildsoorten is hertenvlees zacht en mild van smaak, een beetje nootachtig. Het is mager vlees, fijn van structuur en daardoor heel goed rosé of zelfs rood te eten, bijvoorbeeld als carpaccio. Wij maakten deze heerlijk lichte herfstsalade met vijgen extra
  6. Recept voor low&slow short ribs

    Recept voor low&slow short ribs

    Minder bekend dan de spareribs zijn de short ribs. En onterecht als je het ons vraagt, want ze zijn minstens net zo lekker! De short ribs in dit recept zijn van Blonde d’Aquitaine runderen. In tegenstelling tot de spareribs zijn de short ribs dus van rundvlees en niet van varkensvlees. De short ribs bevinden zich aan de zijkant van het rund en
  7. Zomers gerecht voor ganzenborst met couscous

    Zomers gerecht voor ganzenborst met couscous

    Veel mensen denken bij wild aan typisch winterse gerechten, maar wild kan prima het hele jaar door gegeten worden. Zo maakten wij dit zomerse gerecht waarbij we gans combineerden met smaken uit de Noord-Afrikaanse keuken: Ras-el-hanout, couscous, pistachenoten en abrikozen. Gans is mager vlees met een fijne wildsmaak, verrassend mals met een
  8. Gevuld Turks brood met kipshoarma en knoflook-yoghurtmayonaise

    Gevuld Turks brood met kipshoarma en knoflook-yoghurtmayonaise

    Super makkelijk recept voor een broodje kipshoarma van een van de mooiste kippen die er zijn, namelijk de biologische Polderhoen. Eigenlijk heb je zelfs geen recept nodig, want dit gekruide vlees kan zo de pan in. Bijzonder geserveerd in een Turks brood. Dat wordt smullen!   Dit heb je nodig voor 4 personen: 500 gr kipshoarma (Je kunt
  9. Snelle sticky kipborrelsticks

    Snelle sticky kipborrelsticks

    Een van de lekkerste én snelste producten van kip zijn onze kipborrelsticks van antibioticavrije Gildehoen. Je eet ze zo uit het vuistje, lekker als borrelhap, avondsnack of met frietjes en een salade als maaltijd. Wel vraagt deze sticky variant met maple syrup om een servetje, of twee!   Dit heb je nodig: 1 kg kipborrelsticks 6 el
  10. Wild snacken

    Wild snacken

    Naast jouw dagelijks stukje vlees of vlees voor de barbecue, kun je bij Jager&Boer ook terecht voor de lekkerste snacks. Zo vind je bij ons frikandellen, bitterballen en kroketten van wild, kalf of rund. Of kies voor een borrelplank met kaas en droge worst van hert, wild zwijn of ree en maak er een wilde snackavond van! Ook onze snacks zijn

Producten 1-10 van 98

Toon per pagina