Longhaas is een stukje rundvlees dat in de vergetelheid is geraakt, maar wat ons betreft meer aandacht verdiend! De longhaas is een v-vormige werkspier van het rund dat de longen laat bewegen. Het is goed dooraderd en daardoor erg vol van smaak. Je kunt de longhaas als biefstuk bakken, maar ook in de oven of op de barbecue bereiden. Met dit recept
Een vrij onbekend, of eigenlijk vergeten, stukje vlees zijn kalfswangen. Kalfswangen zijn constant in beweging als de jonge runderen aan het (her)kauwen zijn. Dit bijzondere stukje vlees bevat veel spieren en bindweefsel. Het bindweefsel wordt tijdens het stoven omgezet in gelatine. Hierdoor blijft het vlees botermals! Dit minder bekende stukje
Een heerlijke hele kip op tafel zetten, dat kan eigenlijk altijd. Of het nou Kerst is, vrienden komen eten, of je zin hebt in een avondje comfi food, een hele kip is altijd een goed idee. Het is alleen de bereiding waar mensen soms tegenop zien. Toch hoeft het bereiden van een heerlijk heel kippetje niet ingewikkeld te zijn. Met een van deze twee
Wild zwijn procureur uit de oven
Vlees van wild zwijn, of everzwijn, kun je eigenlijk net zo bereiden als varkensvlees. Hoewel vlees van wild in zijn algemeenheid magerder is dan gewoon vlees, omdat ze meer beweging krijgen en zelf voorzien in hun eten, heeft het vlees van wild zwijn veel meer smaak. En het is perfect om langzaam te garen.
Tamme of wilde eendenborst?
De eendenborst die je bij Jager&Boer koopt is van tamme eend. Maar wat is het voordeel van tamme eendenborst ten opzichte van wilde eendenborst? De tamme eendenborst is het hele jaar verkrijgbaar, dit in tegenstelling tot de wilde eendenborst doordat eenden alleen in bepaalde periodes bejaagd mogen worden. Een
Biefstuk van ree met rode portsaus
Biefstuk is lekker, maar biefstuk van ree is uiterst zalig! Heel fijn van structuur en delicaat van smaak doordat reeën veel beweging krijgen en leven in de vrije natuur. Dat proef je echt! Biefstuk van ree wordt gesneden uit de platte of bovenbil van het dier en is een van de meest smakelijke stukjes vlees.
Romige stoof van gemengd wildpoulet, cider en Macaire-aardappels
De gemengde wildpoulet van Jager en Boer bestaat uit stukjes ree, wild zwijn en hert. Maak er bijvoorbeeld eens een romig stoofpotje mee. Dit recept is feestelijk en bevat een verrassende combinatie van cider, vanille en romige crème fraîche. Maak er Macaire aardappels bij voor een
In 10 tips de lekkerste wildstoof op tafel!
Wildstoof is comfortfood, vooral in de herfst en winter. Niet alleen oma’s maken de meest heerlijke stoofpot. Jager en Boer heeft diverse soorten wildpoulet voor een stoof. Met deze tien tips maak jij ook de lekkerste wildstoof zelf!
Tip 1 - kies het juiste vlees
Voor wildstoof kies je vlees,
Waarschijnlijk heb je weleens gehaktballen van rundvlees of varkensvlees gegeten en wellicht ook van kipgehakt. Maar probeerde je ook al eens gehaktballen van hertengehakt? Het is misschien minder voor de hand liggend, maar een echte aanrader. Door zijn typische wildsmaak zijn deze gehaktballen bijzonder verrassend en helemaal passend bij de tijd
Wij Hollanders denken bij stoofvlees al snel aan de zwaardere stoofpotten met wild of rundvlees, heerlijk verwarmend en een typisch gerecht voor de herfst of winter. Je kunt echter ook heerlijke stoofpotten maken met lichter vlees, bijvoorbeeld met lam. In het Midden-Oosten, maar ook in Azië wordt lamsvlees veelvuldig gebruikt voor het bereiden