NU GRATIS PORK POWDER RUB T.W.V. € 11.45 BIJ BESTEDING VAN 100.- OF MEER!

Wild Zwijn

Kijk jij ook zo uit naar de periode dat het wild seizoen geopend is, en je kunt genieten van een heerlijk stukje vlees van wild zwijn? Zoek dan niet verder want bij Jager&Boer kun je terecht voor een variété aan wild zwijn vleessoorten; van procureur, rugfilet en wild zwijn rollade tot poulet, hamburgers en zwijnen worstjes. Het vlees van jonge wilde zwijnen is heerlijk fijn en zacht van smaak, waar het vlees van oudere soortgenoten juist krachtig en mals is, met een typerende wild smaak. Bovendien is het vlees van Wild Zwijn ook nog eens een stuk magerder dan dat van het varken!

Je kunt dus gerust zeggen dat een maaltijd bereidt met wild zwijn perfect past bij de, vandaag de dag, zo geliefde duurzame, biologische en moderne keuken!

Producten 1-12 van 17

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Wild zwijn hamburger Bekijk Product
  Wild zwijn hamburgers
  Waardering:
  100%
  Vanaf € 3,60
 2. Poulet - Wild Zwijn Bekijk Product
  Poulet - Wild Zwijn
  Vanaf € 9,98
 3. Procureur - Wild Zwijn Bekijk Product
  Procureur - Wild Zwijn
  Vanaf € 17,47
 4. Rugfilet - Wild Zwijn Bekijk Product
  Rugfilet - Wild Zwijn
  Vanaf € 30,10
 5. Gehakt - Wild Zwijn Bekijk Product
  Gehakt - Wild Zwijn
  € 4,62

Producten 1-12 van 17

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het Wildseizoen

Traditioneel gezien loopt het “wildseizoen” in Nederland van 15 oktober tot 31 december, wilde zwijnen zijn echter aanzienlijk langer bejaagbaar: van 1 juli tot en met 28 februari, maar buiten de Veluwe het hele jaar rond. Door de excellente conserveringsmethodieken die ons land kent is het uiteraard mogelijk om het gehele jaar door vlees van wild zwijn te kopen, echter voor het meest verse stukje wild, zit je het beste in de periode van het wildseizoen! Daar komt ook nog eens bij dat krachtige wilde zwijn specialiteiten als kastanjepuree, zuurkoolstamppot of stoofschotel het beste passen in het najaar en de wintermaanden.

Natuurlijke Habitat van Wild Zwijn

Het wild zwijn leeft in Nederland vooral in Limburg en op de Veluwe, maar strijkt steeds vaker vanuit België en Duitsland in ons land neer. De natuurgebieden in Nederland bieden de perfecte leefomstandigheden voor de wilde zwijnen. Zo is er voldoende ruimte, bebossing maar ook meer dan genoeg voedsel als grassen, kruiden, planten, maïs, granen, eikels, kastanjes, beukennootjes en zelfs insecten, muizen en regenwormen voor ze te vinden in onze natuur. Volwassen mannelijke zwijnen (keiler) kunnen afhankelijk van leefomstandigheden en leeftijd tot 150 kg wegen, zeugen (bagge) wegen doorgaans tot 150 kg. Dat de leefomstandigheden voor de wilde zwijnen perfect zijn, is ook te merken aan de kwaliteit en de smaak van het vlees. Zo proef je bij Wild Zwijn echt de krachtige smaak van de natuur! 

De smaak van wild zwijn 

Het vlees van wilde zwijnen dat je koopt bij Jager & Boer valt onder het label “ECHT WILD”. ECHT WILD is een keurmerk voor groothandels, poeliers, restaurants en winkels die werken met wild dat ECHT uit de vrije natuur komt en geschoten zijn door gediplomeerde jagers. Deze dieren zijn dus echt natuurlijk opgegroeid, hebben zich louter gevoed met voedsel uit de natuur, hebben nimmer medicatie toegediend gekregen en heerlijk kunnen scharrelen in de vrije natuur. Als je je dit bedenkt dan zal je al snel realiseren dat het vlees van wild zwijn echt puur vlees is, en dit proef je ook duidelijk terug in het vlees! 

Het natuurlijke dieet van het wild zwijn zorgt voor die verrukkelijk en verfijnde wildsmaak. Ook is dankzij het vele bewegen in de vrije natuur het malse rode vlees van de zwijn magerder dan dat van het varken. Het vlees bevat daarnaast ook veel eiwitten, ijzer en een hoog gehalte omega 3 vetzuren. De echte smaak van wild zwijn is daarentegen wel afhankelijk van de leeftijd van het wild zwijn. Zo is het vlees van jonge wilde zwijnen, de frisling tot overloper(van 6 maanden tot 3 jaar), fijn en zacht van smaak en van oude zwijnen krachtig van smaak. Hierbij geldt de stelregel: hoe ouder het zwijn, des te krachtiger het vlees!

Vlees van Wild Zwijn kopen

Het malse vlees van wild zwijn, met zijn heerlijke verfijnde wildsmaak, is verkrijgbaar in verschillende soorten en leent zich dan ook perfect voor het bereiden van eindeloos veel gerechten. Echte aanraders zijn echter wel wild zwijn met zuurkool, in een kastanjepuree of stoofschotel, óf een heerlijke pulled wild boar. Voor deze smaakvolle gerechten kun je het beste wild zwijn poulet of procureur kopen. Procureur is een mooi met vet doorregen stuk vlees vol van smaak. Het wordt nooit droog en blijft altijd mals en sappig, bij lekker lang garen op lage temperatuur, is de procureur van wild zwijn op zijn best. 

Ga je liever voor een gegrild stukje wild zwijn ga dan voor de super malse rugfilet, een supermals stuk vlees met een rijke volle smaak en een mooi laagje, of geniet van een heerlijke zelfgemaakte wild zwijn hamburger of gehaktballetjes! Maar ook de verschillende wild zwijn worsten en kruidige rollades zijn van uitmuntende kwaliteit en zeker het proberen waard. Het vlees van wild zwijn is simpelweg een geweldig veelzijdig product en een van de meest natuurlijke soorten scharrelvlees. Echt eerlijk, verantwoord en duurzaam vlees uit de vrije natuur!

Ben je ook zo benieuwd geworden naar de unieke smaak van wild zwijn, en wil je eens een van de heerlijke en culinair hoogstaande wild zwijn gerechten proeven? Bestel dan vandaag nog dit sublieme stukje vlees uit de vrije natuur bij Jager&Boer! Dé specialist op het gebied van Wild Vlees!