BBQ ALARM!  Nu al het barbecuevlees 15% korting!

Lam

Koop het beste lamsvlees bij Jager&Boer – eerlijk vlees van biologische afkomst.

Lamsvlees is een veelzijdig stuk vlees en vol van smaak. Je ziet het vooral in de Arabische keuken, maar het komt steeds vaker in West-Europa op tafel te staan

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Lamskoteletten DutchMerino Bekijk Product
  Lamskoteletten DutchMerino
  3.54 4.17
 2. Lamsrack Bekijk Product
  Lamsrack
  20.36 23.95
 3. Lamsburger DutchMerino Bekijk Product
  Lamsburger DutchMerino
  4.21 4.95
 4. Merguez lam Bekijk Product
  Merguez lam
  5.35 6.29
per pagina

 Het vlees staat bekend om de malse structuur en kruidige smaak. Als lammetjes in de natuur lopen, zoals de lammeren van Jager&Boer, dan eten ze goed en gevarieerd. De lammen krijgen geen extra voeding. In de weide en bij de moeder vinden ze genoeg voedsel om sterk en gezond op te groeien. Het vlees van deze schapen is hierdoor echter relatief mager, maar heeft toch een mooie volle smaak.

Het gevarieerde menu van de dieren heeft een groot effect op de smaak en kwaliteit van het vlees. Het schapenvlees van onze lokale boerderij is magerder dan gewoon schapenvlees. Je proeft het gelijk als je het stuk vlees op je bord hebt. Het is een gezond en eerlijk natuurproduct van dieren die een mooi vrij leven hebben gehad; puur natuurvlees, zonder kunstmatige toevoegingen. Koop daarom vandaag nog je biologische lamsvlees van Jager&Boer!

Waar komt het lamsvlees van Jager&Boer vandaan?

Biologisch lamsvlees is één van de beste producten van de Nederlandse groene weiden. De lammetjes die wij verkopen krijgen dagelijks een grote portie variatie aan gras, kruiden en planten. Dit in combinatie met de melk van de moeder. Lamsvlees heeft een typische en heerlijke smaak, maar ook een stevige textuur. De lammeren van EcoFields zijn biologisch en krijgen het 3-sterren Beter Leven Keurmerk!

In de slagerij van EcoFields is het rijpingsproces een belangrijke factor voor de afkomst van het smaakvolle biologische vlees. Ook de verwerking van het vlees vindt plaats op dezelfde locatie. Denk hierbij aan het uitbenen, uitsnijden, verdelen en porties maken. Verder is de slagerij van EcoFields energiebewust, omdat ze warmtewisselaars en zonnepanelen gebruiken. Hierdoor ontstaat een gesloten cyclus van levend dier tot product. Eco Fields heeft een duurzame bedrijfsvoering, met respect voor mens, dier en milieu.

Lamsvlees van de Wolmerino’s

Ook zijn er bepaalde stukken lamsvlees van de Wolmerino’s afkomstig. Dit schapenras komt vooral voor in Schotland. Dit is een sierlijk schapenras met lange poten en een langharige vacht. Het merinoschaap produceert de bekende merinowol, dus voor de truien en sjaals. Deze sterke dieren zijn zelfredzaam en leven soms in extreme kou. Hun leefomstandigheden zijn te vergelijken met het Black Angus rund en de Schotse hooglander. 

Deze weerbaarheid is belangrijk want de schapen leven het hele jaar door buiten in de natuur. Wanneer het lammertijd is dan werpen de ooien meestal één lam. Tweelingen komen maar sporadisch voor. De geboorte regelen de dames helemaal zelf, onze hulp hebben ze daar niet bij nodig.

Het gevarieerde menu van de merinoschaap, proef je weer terug in het vlees. Het lamsvlees heeft een fijne volle wildsmaak die nergens mee te vergelijken is. Het is een gezond en eerlijk natuurproduct van dieren die een mooi vrij leven hebben gehad; puur natuurvlees, zonder kunstmatige toevoegingen.

Puur en biologisch lamsvlees: een smaak uit duizenden

Lamsvlees heeft een klein beetje een pittige smaak. Daarom is het ook zo populair in gerechten met veel kruiden. De smaak van het vlees hangt af van de streek waar het lam opgroeit, het ras, de leeftijd en de voeding van het dier. Weidelam is vlees van lammeren die in de wei leven. Zuiglam van lammeren die nog bij hun moeder drinken. Lammeren gaan naar een slachterij wanneer ze 30 tot 35 kilo zwaar zijn. Ze mogen ook niet ouder zijn dan een jaar, want dan zijn het schapen. 

De kwaliteit van het lamsvlees hangt af van een goede verhouding tussen botten, vlees en vet. Het Nederlandse lamsvlees is internationaal bekend om haar goede kwaliteit. Het is niet alleen de smaak, die lekker kruidig en ziltig is. Nederlands lamsvlees krijgt ook een hoge waardering om de zorgvuldige en veilige manier van werken in de lamsvleesketen. Van een lam wordt vrijwel alles benut. Huiden, beenderen en bloed krijgen allemaal een nuttige bestemming, zodat de productie van het vlees zo duurzaam mogelijk is. Ook dat zie je weer terug in het aanbod van Jager&Boer. 

Het beste recept met lamsvlees: lamsrack met een krokante korst

Dit is een recept om je vingers bij af te likken: lamsrack met een knapperig korstje. 

Wat heb je nodig aan ingrediënten? 

● 1 mooie lamsrack

● Franse mosterd

● 1 el rozemarijn (fijn)

● 1 el bieslook (fijn)

● 1 el platte peterselie (fijn)

● ½ el munt (fijn)

● Olijfolie

● Broodkruim

● 1 citroen (sap en de schil)

● Boter

Zo bereid je de lamsrack: 

Neem de lamsrack, laat hem op kamertemperatuur komen en bekijk hem goed. Snij hem eventueel iets bij door het teveel aan vet te verwijderen. Let ook goed op dat er geen vliesje meer op zit, want dat is niet lekker. Zit er nog een vliesje op? Snij dit dan voorzichtig weg met een scherp mes. Bestrooi met peper en zout op, doe wat boter in een pan en zet hem rondom even aan. Dat is beter voor de sappen in het vlees. Doe er dan aan de vleeskant wat mosterd op. Neem een bak, doe daar de gesnipperde kruiden, wat gesnipperde citroenschil in en genoeg broodkruim, olijfolie en citroensap. Roer dit grondig door elkaar zodat er een stevige massa ontstaat. Breng dit aan op de vleeskant.

Neem een bakplaat of braadslee, doe er bakpapier in, leg de lamsrack er op en zet hem in de voorverwarmde oven. Bak hem nu in 30 minuten medium rare. De kerntemperatuur in het vlees is dan minimaal 55 ℃. Dit is echt lekker en mals. Smullen maar!

Lekkerste lamsvlees koop je bij Jager&Boer 

Waarom lamsvlees bij Jager&Boer? Het is een heerlijk en eerlijk stuk vlees dat je koopt. De dieren hadden een goed leven, krijgen puur eten en geen medicatie om sneller te groeien. Door de rechtstreekse samenwerking blijft de prijs van dit eerlijke vlees laag en dus betaalbaar. Bestel vandaag voor 23:59 uur en ontvang je pakket morgen in huis. Voor bestellingen boven de 100 euro betaal je geen extra verzendkosten.