BBQ ALARM!  Nu al het barbecuevlees 15% korting!

Eddy Tuink

Aan de rand van Broekland vind je de biologische kippenboerderij van Eddy en Thea Tuink. Het bedrijf heeft zo’n 7000 kippen die naar hartenlust buiten kunnen lopen en dus voldoende frisse lucht en beweging krijgen. Ze krijgen voldoende eten en drinken en kunnen scharrelen in de wei of een lekker stofbad nemen in het zand. De kippen hebben zowel binnen in de drie stallen, als buiten voldoende ruimte. De kippen krijgen gevitaliseerd water te drinken en daar gedijen ze prima op. Dieren die vitaal water drinken nemen voedingstoffen gemakkelijker op. Het zorgt voor een betere doorbloeding en spijsvertering, waarbij het immuunsysteem beter bestand is tegen virussen en bacteriën. En ook de smaak van de eieren is onovertroffen!

'De natuur is veel sterker dan we denken, je moet samenwerken met de natuur in plaats van er tegen in te gaan', aldus Eddy.

Waarom biologische eieren?

Steeds meer mensen komen in aanraking met biologische landbouw en voeding. Zo is het aantal biologische kippen verzevenvoudigd (van 300 duizend in 2003 naar 2,1 miljoen in 2013). Biologische eieren zijn lekkerder, gezonder en beter voor de kip. De kip leidt een prima leven. Met alle ruimte, in alle vrijheid. Miljoenen kippen kunnen daar alleen maar van dromen. Wist je bijvoorbeeld dat heel veel scharrelkippen nooit buiten komen? Hoe meer biologische kippen er zijn, hoe beter. Voor de kip, voor de biologische sector en voor jou!

Biologische eieren zijn herkenbaar aan het EU Biologisch logo op het doosje. Dit zijn de diervriendelijkste eieren. In de stal hebben de kippen stro om in te scharrelen, voldoende zitstokken om te rusten en legnesten voor hun eieren. In de stal zijn maximaal 6 kippen per vierkante meter. Buiten hebben de kippen een uitloop van 4 vierkante meter per kip. Het voer is biologisch, dus onbespoten. Alleen voor biologische kippen is het preventief wegbranden of kappen van een (levend) deel van de snavel verboden.

Bestel de eieren van boer Tuïnk

  1. 6 biologische eieren
    2.75