BBQ ALARM!  Nu al het barbecuevlees 15% korting!

Korte keten in eigen beheer

Bij Jager&Boer hebben we de gehele keten in eigen beheer

Dit betekent dat wij zelf onze boeren hebben uitgezocht om mee samen te werken. Die boeren waarvan wij denken dat ze werken met passie en liefde voor hun dieren. En dan liefst zo lokaal mogelijk, dus lekker dicht bij jou in de buurt, rondom Zwolle! Niet alle boeren hoeven voor ons te voldoen aan het bio-certificaat. Wij gaan liever voor een kleinschalige boer die elke dag met liefde zijn dieren verzorgt, ze lekker buiten heeft lopen en precies weet welk dier wat nodig heeft omdat hij zijn dieren kent. Dieren die weinig tot geen antibiotica krijgen toegediend en zoveel mogelijk eten wat ze in de vrije natuur ook zouden eten.

Zo gaat er heel wat vooraf aan het stukje (biologische) vlees dat op jouw bord terecht komt! Wij zijn ervan overtuigd dat doordat wij de keten korter maken, wij hiermee bijdragen aan het milieu. Hoe dichter bij je je stukje vlees haalt, hoe minder CO2-uitstoot hiervoor nodig is. Een korte keten is dus eigenlijk beter voor iedereen!

Helemaal aan het begin van de keten staan natuurlijk onze boeren en jagers, die zich elke dag inzetten voor het dierenwelzijn en de natuur. In overleg met de boeren selecteren we telkens het mooiste stukje vlees wat we vervolgens verwerken in onze eigen biologische slagerij tot de mooie producten die uiteindelijk bij jou op je bord belanden voor een eerlijke prijs. Zowel de boeren als voor jou! Zo staan we garant voor lekker, natuurlijk en bovenal duurzaam en lokaal vlees.

We kennen onze boeren en jagers!

Samen met onze boeren maken we ons iedere dag sterk voor een goed leven voor de dieren. Dit doen wij door het stimuleren van het natuurlijke gedrag. De dieren hebben meer ruimte en altijd vrije uitloop naar buiten. Zo zijn de koeien van boer Steffen biologisch, maar verdienen ze volgens ons het BIO+ label. Ze lopen het gehele jaar door buiten en eten niets anders dan wat de natuur te bieden heeft; dus echt 5 sterren premium meat! Daarnaast zetten de boeren zich optimaal in voor de natuur op en rond hun boerderij. Daar houden wij van.

Ook onze jagers dragen hier aan bij, zij zijn constant in het jachtveld aanwezig om zo de wildstand in de gaten te houden, welke dieren en hoeveel van deze dieren lopen er rond? Zijn alle dieren die ze tegenkomen nog gezond en richt het wild geen schade aan bij de gewassen van de boeren of de jonge zaailingen van bomen? Dit alles hoort ook bij de jacht; het behoud van de natuur en het beschermen van de gewassen van de boer. Elk dier wat wordt geselecteerd zowel door de boer als door de jager is van te voren (en achteraf) goed gecontroleerd op zijn of haar gezondheid.