NU GRATIS 2 BBQ RUNDER SPIESJES T.W.V. 4.63 BIJ BESTEDING VANAF 20.-

Wild BBQ

Wild op de BBQ, heb je daar weleens van gehoord? Het is een optie die nog niet zo bekend is. Zonde, want ook wild vlees kan perfect bereid worden op de barbecue. Van hertenbiefstuk, reerug, wild zwijn, hazenrugfilet, wilde eend tot vele andere wildsoorten; op de BBQ is er ontzettend veel mogelijk. Wild is de perfecte combinatie van puur, eerlijk én heerlijk vlees. Bij Jager&Boer is ons wild vlees namelijk een puur natuurproduct, gezien het wild genoten heeft van een vrij leven en opgegroeid is in zijn natuurlijke habitat. En hierdoor kun jij genieten van vlees met een eerlijke herkomst en een bijzondere smaak.

Waar komt wild vlees vandaan?

Bij Jager&Boer komt het wild vlees uit onze eigen en lokale jachtvelden in Nederland en Duitsland, uiteraard  zijn alle officiële afschotpapieren beschikbaar. Wildspecialiteiten passen perfect bij het najaar en de winter, maar je kunt bij ons het hele jaar door wild kopen. Zo kun je ook tijdens je zomerse BBQ genieten van een stukje wild van Jager&Boer.

ECHT wild keurmerk

Als je wild vlees koopt, dan wil je natuurlijk dat het ECHT wild is. Ga daarom altijd na of het wild dat je koopt het keurmerk ECHT wild heeft. Zo ben je verzekerd van vlees van wilde dieren die in vrijheid en in hun natuurlijke habitat hebben geleefd. En dat de dieren in hun eigen voedsel hebben voorzien, zonder kunstmatige bijvoeding, medicatie of antibiotica. Ook ben je met dit keurmerk verzekerd van wild geschoten door gediplomeerde jagers en geborgen door gekwalificeerde personen. ECHT wild is dan ook een keurmerk voor groothandels, poeliers, restaurants en winkels die werken met wild dat daadwerkelijk uit de vrije natuur komt. En ECHT wild is wat je koopt bij Jager&Boer.

Producten 25-32 van 32

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 25-32 van 32

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De unieke smaak van wild

Bij Jager&Boer kun je dus terecht voor wildbraad van de hoogste kwaliteit. En dit proef je terug in de smaak. Echt wild heeft namelijk een vrij leven gehad in de natuur, zonder menselijke bemoeienis. Ook wordt er bij de jacht opgelet dat deze balans niet verstoord wordt door op een duurzame en weidelijke manier te jagen. Dit alles zorgt ervoor dat de ecologische impact beperkt wordt tot het minimale. De natuurlijke manier van leven van het wild zorgt voor een unieke en intense wildsmaak. Wildbraad voedt zich louter met zelf gevonden voedsel uit de natuur en dit proef je terug in het wild. Verder is wild vlees een stuk minder vet gezien de dieren de hele dag vrij rond lopen, grazen of vliegen.

Maar wat is nu echt die wildsmaak? Dat verschilt van wild tot wild, alle wildsoorten hebben namelijk een eigen unieke smaak. Zo heeft een jong wild zwijn een zachte smaak, terwijl een ouder zwijn een krachtigere smaak heeft. Hertenvlees heeft een volle en kruidige smaak en ook een haas heeft een sterke wildsmaak. Van klein tot groot wild en van rood tot wit vlees, er bestaan heel veel verschillende wildsoorten.

Verschillende soorten wild vlees

Bij Jager&Boer kun je terecht voor een uitgebreid aanbod aan wildsoorten: van wild zwijn, hert, wilde eend, haas, wilde gans tot fazant. Ook bieden we verschillende soort bereidingen van het wild vlees aan, geschikt voor diverse gelegenheden. Zo kun je lekker gourmetten met onze wild gourmet worstjes, borrelen met onze wild zwijn bitterballen of genieten van een hertencarpaccio als voorgerecht. Uiteraard bieden we ook de klassieke producten aan, zoals wildsoep, wild zwijn biefstuk, hertenrollade en kant-en-klare wildstoof. And last but not least, hebben we natuurlijk wild dat heerlijk is op de BBQ, zoals onze wild zwijn BBQ worsten of de wildburger.

Wild bereiden op de BBQ

Iedere wildsoort heeft zijn eigen smaak, structuur en kleur. Er bestaat daarom geen algemene bereidingswijze voor wild. De juiste bereidingswijze hangt af van het wildsoort en het recept dat je kiest. Kies je voor wild dat veel bewogen heeft, bijvoorbeeld de haas, dan heb je een taai stukje vlees dat je het beste lang kunt bereiden op een lagere temperatuur. Zo wordt het vlees een stuk zachter en malser, maar blijft tegelijkertijd de smaak net zo lekker. Gaat het om wild dat minder beweegt? Dan is het vlees vaak mals en sappig. Grote delen vlees kun je beter eerst even grillen, om vervolgens op lage temperatuur verder te laten garen. Bij malser vlees dat al gesneden is, kun je het beste kiezen voor een korte en hete bereiding.

Hoe weet je nou of het wild vlees al klaar is? Druk met duim en wijsvinger op het vlees. Wanneer het te makkelijk meegeeft, dan is het vlees nog te rauw. En wanneer het vlees terugveert, dan is het wild al rosé gebakken. Klaar om van de BBQ te halen? Wikkel het wild vlees dan in aluminiumfolie en laat het 10 tot 15 minuten rusten.