Fazant

De fazant voedt zich voornamelijk met verse kruiden, besjes en insectjes, dat proef je terug in de heerlijke licht kruidige en aromatische smaak. Een hele fazant is fantastisch om te bereiden in de oven en als geheel voor je gasten op tafel te zetten, dat ziet er niet alleen mooi uit maar geeft gelijk een fijne sfeer mee aan tafel, lekker bourgondisch eten!

De fazant voedt zich voornamelijk met verse kruiden, besjes en insectjes, dat proef je terug in de heerlijke licht kruidige en aromatische smaak. Een hele fazant is fantastisch om te bereiden in de oven en als geheel voor je gasten op tafel te zetten, dat ziet er niet alleen mooi uit maar geeft gelijk een fijne sfeer mee aan tafel, lekker bourgondisch eten!

De smaak van Fazant

Fazantenvlees van onze Hollandse fazant is lichtbruin/gelig van kleur. De smaak zeer toegankelijk en lekker kruidig, bijna aromatisch te noemen, dit komt omdat de fazanten houden van verse kruiden en bessen uit de natuur.

De fazant in Nederland

De prachtige fel gekleurde vogels (althans, de haantjes, de hennen zijn zeer goed gecamoufleerd) voelen zich erg thuis in een vochtig biotoop van ruigte met open land en de nodige structuurvariatie. Slootkanten en greppels, rietkragen, gronddepots, houtwallen en singels met voldoende dekking zijn favoriet, daar waar hij volop kan genieten van het vangen van insecten, hagedissen en soms muizen, het zoeken van zaden, bessen en verse kruiden. In Nederland is de fazant een standvogel en blijven deze mooie vogels het jaar rond in een broedgroep. In een aantal provincies in Nederland zijn de aantallen nog altijd boven gemiddeld hoog terwijl ze in andere provincies nog nauwelijks voorkomen.

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Fazant
Uw waardering