Chipolata Iberico

Heerlijk sappige mild gekruid worstje van het Iberico varken in dunne darm.

Niet op voorraad
Gewicht ca. 260 gram
6.22

Sappige gekruide worstjes gemaakt van het Iberico varken met biologische kruiden. 

Qua smaak liggen deze chipolata worstjes tussen een Italiaans worstje en de Duitse braadworst, smullen dus! Tevens zijn ze supersnel klaar en super sappig. Let er met het bakken wel goed op dat je ze niet met je vork inprikt, hierdoor verlies je veel vocht en zijn de worstjes minder sappig.

Het Iberico varken

Bij Jager&Boer koop je het prachtige vlees van het Ibérico varken of ‘el credo Ibérico’, misschien wel het meest bekende en smaakvolste varkensras ter wereld. Het wordt daarom ook wel het “wagyu” onder de varkens genoemd. Het Ibérco varken leeft zijn vrije leven op het Iberische schiereiland waar het ras wordt beschermd door de Spaanse wet- en regelgeving. Deze bescherming zorgt er voor dat zowel de naam Iberico als de volledig keten van geboorte tot slacht en de kwaliteit van het leven en het vlees te waarborgen. Hierdoor is er volledige controle om het ras Ibérico zo zuiver mogelijk te houden. Het Ibérico varkens staat ook wel bekend als Pata Negra, door zijn kenmerkende zwarte hoeven en de donkere kleur van de huid, heel anders dan het zachtroze varken wat wij in Nederland hanteren! Pata Negra betekend namelijk letterlijk ‘zwart poot’. Het prachtige vlees van het Ibérico varken staat bekend om de jonge concentratie intramusculair vet, de marmering van vet door het vlees. Deze marmering zorgt vooral voor sappig en mals vlees en geef het Ibérico zijn unieke en bijzondere smaak. Het Iberico varken doet zich dagelijks tegoed aan eikels van de eikenbomen die over het gehele uitgestrekte landschap van Spanje groeien. Het vlees van het Iberico varken is door zijn karakteristieke smaak wereldberoemd geworden. Met name de Iberico ham is een zeer bekend stukje vlees wat zijn weg over de hele wereld heeft gevonden.

Iberico Chipolata worstjes koop je bij Jager&Boer!

Heb je ook zin gekregen in deze heerlijke en sappige chipolata worstjes van het Iberico varken? Bestel dan vandaag nog bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje varkensvlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder uitstekende omstandigheden! Vers gras, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn.

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Ras: Ibérico.

Herkomst: Spanje.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Chipolata Iberico
Uw waardering