Kalfs smeerleverworst

Heerlijk smeuïg leverworstje van kalf. Zalig voor op brood of op een cracker. 

Op voorraad
Waardering:
80 % of 100
2.95

Heerlijk smeuïg smeerleverworstje van kalf van FarmFields uit Wekerom.

De FarmFields smeerleverworst is afkomstig van kalveren van de melkveehouders uit Nederland en lopen vrij en blij in de wei. De dieren worden op geheel duurzame wijze gehouden. Dit houdt in dat de dieren beschikking hebben over duurzaam geteeld voer, 's nachts slapen in een potstal op stro en overdag de wei in mogen. Je proeft de natuur in het heerlijke vlees!

Kalfs smeerworst van FarmFields

In het prachtige dorp Wekerom op de Veluwe ligt de enige duurzame kalverhouderij in Nederland. Hier betrekken ze de  kalveren van biologische melkveehouders. Zij kunnen immers niet alle kalveren houden. Vaak behouden zij hun vaarzen (de dames) voor de melkproductie. Veel van de kalveren zijn dan ook stiertjes. Alle kalveren komen uit Nederland. Niet te veel kilometers maken, dat is beter voor dier én foodprint.
De eerste tien weken van hun leven krijgen ze melk. Daarna krijgen ze een rantsoen van natuurlijke voeding zoals mais, grassen, erwten etc. (uiteraard geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest). Daardoor wordt het vlees mooi rosé van kleur (duurzaam kalfsvlees kan nooit blank zijn), en krijgt het een fijn gemarmerde structuur en is het heerlijk mals. De kalveren blijven bij FarmFields tot ze ca. 10-11 maanden oud zijn.

De kalveren lopen dagelijks buiten. Zo hebben ze meer vrijheid. Als ze binnen staan hebben ze ook meer ruimte in onze potstal. Bij een potstal moet je denken aan een groot bed van stro waarop onze kalveren kunnen liggen. Ruimte zorgt voor minder competitie, meer beweging en betere been- en klauwgezondheid. Duurzaamheid, milieu en dierenwelzijn staan voorop: geneesmiddelen zijn hier niet of nauwelijks nodig. Dit alles is aanzienlijk beter voor het welzijn van onze dieren. Net zoals bij mensen beschermen we de zwakkere kalveren tegen de sterkere. Is een kalf even wat minder fit of groeit het niet goed? Dan komen ze tijdelijk terecht in een aparte box waar ze meer rust, extra aandacht en eventueel ander aangepast duurzaam voer krijgen.

FarmFields heeft een duurzame bedrijfsvoering, met respect voor mens, dier en milieu.

Kalfs smeerleverworst koop je bij Jager&Boer

Heb je ook zin gekregen in de smeerleverworst van kalf van FarmFields? Bestel dan vandaag bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje kalfsvlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder de beste omstandigheden! Plantaardig voedsel, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren!

 

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

 

Herkomst: Nederland.

Rosé kalfslever (40%), Bouillon*, Aardappelzetmeel*, MELKbestanddelen, Lactose*, Zout, EI*, kruiden MOSTERDmeel), Conserveermiddel (E250)

* = van biologische oorsprong, E = Door de EU goedgekeurde hulpstof

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kalfs smeerleverworst
Uw waardering