Over Jager&Boer

Jager&Boer is gevestigd in hartje Zwolle en gespecialiseerd in duurzaam, lokaal en veelal biologisch vlees, delicatessen, A2-zuivel, groente  en biologische eieren.
We hebben een uitgebreid assortiment aan biologisch varkensvlees, rundvlees van Zwolse vrije-uitloopkoeien, biologisch lams-en kalfsvlees, antibiotica-vrije scharrelkip en eigen geschoten wild! Van onze jachtvelden in Nederland en Duitsland halen we het lekkerste wild, het meest natuurlijke scharrelvlees wat er bestaat. Lees hier meer over onze jagers en de jacht.

Alle producten worden door ons rechtstreeks bij (lokale) boeren en leveranciers ingekocht. Zo verkopen we bijvoorbeeld groente van Eef Stel uit Dalfsen, geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest, overheerlijke salami's uit Italië en de bijzondere wijnen van onze stadsgenoot Thérèse Boer van De Librije! Door deze korte lijnen blijft ons assortiment zijn eerlijkeid en transparantie behouden.

Jager & Boer – dé wild slagerij

Waar beter kun je terecht voor een heerlijk stukje wild dan bij Jager & Boer? Jager & Boer staat voor wildbraad van de beste kwaliteit, afkomstig uit eigen en lokale jachtvelden. Je vindt er een rijkelijk gevarieerd assortiment aan wild én je kan er tevens van op aan dat de hoogste normen qua dierenwelzijn worden opgevolgd! Of je nu liefhebber bent van wild zwijnreehaas, of eend, bij Jager en Boer vind je voor ieder wat wil(d)s! Twijfel je momenteel dus nog wat je op het menu gaat zetten of welk stukje wild het meeste succes zal oogsten? Wij zetten voor jou onze populairste wildvariëteiten op een rij, en voorzien je van alle info die je nodig hebt om een goede keuze te maken!

Voor ieder wat wil(d)s!

Het wildseizoen is de ideale periode om heerlijk te variëren in de keuken. Jager en Boer heeft traditiegetrouw een uitgebreid assortiment aan wild lekkernijen in de toonbank staan. Wild is een populair gerecht tijdens de feestdagen, maar ook gewoon dagelijks of op de BBQ. In het brede assortiment wildbraad hebben wij bij Jager en Boer dan ook voor ieder wat wil(d)s.

Wild zwijn 
Een varkenshaasje smaakt altijd, maar een wild zwijn uit de vrije natuur geeft net dat tikkeltje extra waar je naar op zoek bent! Van Finland tot Italië, overal wordt dit heerlijk stukje wild met veel smaak gegeten. In de Lage Landen wordt wild zwijn vaak vergezeld van kroketjes of gestoofde aardappelen en een aalbessensaus. Niet alleen Asterix en Obelix eten graag een everzwijn. Aan Nederlandse tafels is wild zwijn samen met de reefilet een van de meest geliefde soorten wild. 

Ree
Wildbraad ree, zoals die bij Jager&Boer te verkrijgen is, is heerlijk mals en sappig. De bouten en de rugfilet van de ree worden meestal lichtroze gegeten en zijn eenvoudig om klaar te maken. Van al het wild heeft ree de zachtste smaak. Er gaat dan ook niets boven een wildbraad van ree met veenbessen, maar de combinatie met paddenstoelen is ook zeker een aanrader! Extra tip: Laat na het bakken het vlees enkele minuten rusten op een warme plek, bijvoorbeeld onder aluminiumfolie of een deksel, alvorens het aan te snijden. Zo verdelen de sappen zich gelijkmatig over het vlees, waardoor deze nog malser en sappiger zal smaken.

Edelhert
Hertenvlees is wat steviger van structuur dan ree. Je kan edelhert goed vergelijken met zeer fijn en mager rundvlees. Dankzij het veelzijdige menu van (edel)herten, bestaande uit grassen, heide, knollen, wortels, vruchten, zaden en loof van bomen en struiken, is het donkerrode, malse en vetarme vlees echter voller en kruidiger van smaak. Edelhert biefstukrugfilets en poulet zijn het populairste en passen bijzonder goed bij klassieke wildsauzen zoals braambessensaus.

Extra tip: Heb je geen idee hoe je een stuk edelhert klaarmaakt? Eigenlijk is het heel makkelijk. Het vlees heeft qua structuur veel weg van rundvlees. Je kunt het vlees dus gewoon zoals een biefstuk bereiden!

Haas 
De haas huppelt tijdens zijn leven razendsnel door bos en veld, en geeft dus mager vlees dankzij zijn actieve levensstijl. Een hazenrug is mals en donker, met een unieke smaak. Het vlees van de haas heeft een overduidelijke wildsmaak en is iets zoeter dan dat van het konijn. Daarom is het een goed idee om een bijpassende saus te serveren en de haas rosé te bakken. Ben je een echte liefhebber van een uitgesproken wild smaak, probeer dan ook eens een stoofpotje van haaspoulet!

Wilde eend 
Veel mensen zijn bekend met de smaak van eend. Het is dan ook een vaak besteld stuk vlees op restaurant. Echter, veel restaurants serveren enkel vlees van tamme eenden. De wilde eend heeft tijdens haar vrije leven heel wat meer beweging gehad dan een gekweekte tamme eend. Daardoor heeft de wilde eend minder vet in het vlees en is de smaak veel dieper en complexer dan van de tamme eend. 

Extra tip: Als je ervaring hebt met de bereiding van tamme eend, moet je opletten dat je wilde eend niet op dezelfde wijze klaarmaakt. Hoewel het vlees erg op elkaar lijkt is er een belangrijk verschil! Wilde eend is namelijk een stuk sneller gaar in de pan. De meeste hobbykoks die voor de eerste keer wilde eend bereiden maken deze fout.Zo zie je maar, je kan eindeloos variëren met wild, en elk stukje vlees heeft wel een unieke eigenschap die het gerecht extra lekker maakt! 

Eerlijk wild van het veld tot op je bord
Goed vlees begint bij een goed leven. Het wild vlees dat je Jager & Boer verkoopt is 100% ‘echt’ wild. De dieren hebben een vrij leven in de natuur gehad, actief rondgelopen en zelf naar voedsel gezocht. Dit zorgt bij de dieren voor een goede doorbloeding en daardoor is het vlees dat uiteindelijk op je bord terecht komt voller van smaak. De totaalfilosofie die Jager & Boer uitdraagt, komt niet alleen het dierenwelzijn enorm ten goede, maar ook de kwaliteit van het vlees! Enkel ‘echt’ wild kent immers die sublieme karakteristieke wildsmaak. Culinaire fijnproevers zullen dit beamen!

Kwalitatief wild haal je uiteraard bij Jager & Boer

Het wild vlees dat je bij Jager & Boer verkoopt wordt op ambachtelijke wijze bejaagd en geslacht en mag je daarom een echt natuurproduct noemen! Wij zijn er trots op dat al het wild dat bij ons verkocht wordt, ooit opgroeide in zijn natuurlijke habitat en een ongedwongen leven gehad heeft vrij van menselijke bemoeienissen. Deze duurzame aanpak is daarbovenop de beste garantie voor kwaliteit, tevredenheid en vertrouwen! Wacht niet langer en plaats vandaag nog je bestelling van dat heerlijk stukje wild van Jager & Boer! Voor 23:59 uur besteld, is volgende werkdag in huis!