Hele Parelhoen

Prachtige hele parelhoen. Deze parelhoen is een ware delicatesse met mals vlees en een subtiele smaak. Onze parelhoen is een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een verfijnde culinaire ervaring, maar die ook belang hecht aan het welzijn van de dieren.

Met zijn sappige textuur is parelhoen veelzijdig en gemakkelijk te bereiden. Of het nu geroosterd, gebakken of gestoofd wordt, parelhoen biedt altijd een heerlijke maaltijd die indruk maakt op elke tafel. 

Op voorraad
Gewicht ca. 1000 gramp/kg 15,60
15.60

Een prachtige hele parelhoen met een gewicht van ca. 1 kg. 

 

Eenvoudige versie van klassieke gevulde parelhoen met kruidige vulling

Dit heb je nodig:

1 hele parelhoen

200 g broodkruimels

1 ui, fijngehakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

100 g champignons, fijngehakt

2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

2 eetlepels verse tijmblaadjes

50 g boter

Zout en peper naar smaak


Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en champignons toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.

Voeg de broodkruimels, peterselie, tijm, zout en peper toe aan het mengsel in de pan. Roer goed door en bak nog eens 2-3 minuten.

Vul de parelhoen met het broodkruimelmengsel en bind de poten van de parelhoen samen met keukentouw.

Leg de gevulde parelhoen in een ovenschaal en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 1 uur en 30 minuten, of tot de parelhoen gaar is en het sap helder is als je erin prikt.

Laat de parelhoen een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Serveer de gevulde parelhoen met bijgerechten naar keuze, zoals aardappelpuree en gestoomde groenten.

Dit recept levert een sappige en smaakvolle gevulde parelhoen op die perfect is voor een speciale gelegenheid of een feestelijke maaltijd.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hele Parelhoen
Uw waardering