Ganzenborst

Verrassend mals en sappig vlees met een zachte smaak.

Niet op voorraad
Gewicht ca. 300 gramp/kg 19,50
Waardering:
100 % of 100
5.85

Mooi mager vlees met een fijne wildsmaak wat zich uitstekend leent om te bakken in de koekenpan, en geserveerd te worden met een heerlijke marinade. Ook is ganzenborst heerlijk om warm te roken! Ganzenvlees is verrassend mals en sappig vlees met een zachte smaak.

Ganzen in Nederland

Gedurende het jaar huisvest Nederland winterganzen (doortrekkers en wintergasten) en zomerganzen (broedvogels en overzomerende ganzen). De ganzenpopulatie in Nederland is de laatste jaren enorm toegenomen, vooral in waterweidegebieden en rivierengebieden. De gans wordt in Nederland vooral bejaagd om de schade en overlast te beperken. Ganzenvlees is nog niet echt bekend en populair in de keuken, mede omdat het niet zo makkelijk te bereiden is als andere wildsoorten.
Het vlees van gans dat je koopt bij Jager & Boer valt onder het label “ECHT WILD”. ECHT WILD is een keurmerk voor groothandels, poeliers, restaurants en winkels die werken met wild dat ECHT uit de vrije natuur komt en geschoten is door gediplomeerde jagers. Deze dieren zijn dus echt natuurlijk opgegroeid, hebben zich alleen gevoed met voedsel uit de natuur, hebben nooit medicatie toegediend gekregen en hebben heerlijk kunnen scharrelen in de vrije natuur.

Hoe bereid je gans?

Het donkerrode ganzenvlees is vrij droog en daarom wordt vaak aangeraden de filets in de pan aan te braden en in de oven op lage temperatuur te garen. De bouten kunnen tevens gekonfijt worden of verwerkt in een paté.
Het marineren van ganzenborst helpt om het vlees zachter te maken en het smaak mee te geven. Houd minimaal 24 uur marineren aan in de koelkast vor een optimale zachtheid en smaak. Wat erg goed werkt is een marinade met wat zuren erin. Denk daarbij aan rozenbottel, appelazijn, balsamico, citroensap of rode bessen. 

Dep de ganzenfilets na het marineren altijd droog en laat ze een half uur voor bereiden mooi op temperatuur komen. Bestrooi ze met peper en zout en bak beide kanten in de boter snel bruin. Laat ze dan op een laag vuurtje per kant 2 à 3 minuten zachtjes garen tot het vlees rosé is. Laat vervolgens de filets 10 minuten in aluminiumfolie rusten. Snijd ze daarna in dunne plakjes (trancheren).

Echt eerlijk, verantwoord en duurzaam vlees uit de vrije natuur! Ben je ook zo benieuwd geworden naar de unieke smaak van gans, bestel dan vandaag nog dit sublieme stukje vlees uit de vrije natuur bij Jager&Boer! Dé specialist op het gebied van Wild Vlees!

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ganzenborst
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten