Kipshoarma Polderhoen

Een van de mooiste kippen die er zijn, de Polderhoen wel te verstaan. Het vlees van de Polderhoen is prachtig mager en heeft wat extra scharreluren achter de rug, dat proef je direct! Zo is deze shoarma ideaal om even te bakken in de pan. Serveer hem vervolgens op een broodje of bij een heerlijk groente gerecht.

 

Op voorraad
Gewicht ca. 250 gramp/kg 27,56
6.89

Een van de mooiste kippen die er zijn, de Polderhoen wel te verstaan. Het vlees van de Polderhoen is prachtig mager en heeft wat extra scharreluren achter de rug, dat proef je direct! Zo is deze shoarma ideaal om even te bakken in de pan. Serveer hem vervolgens op een broodje of bij een heerlijk groente gerecht.

Shoarma van de Polderhoen!

Zin in heerlijk een heerlijk broodje shoarma of de shoarma gewoon zo uit de pan op het bord? Dan is het vlees van onze Polderhoen echt iets voor jou! Onze Polderhoen is doorgaans prachtig mager wit vlees en licht verteerbaar. Een hele kip is dan ook erg veelzijdig en op veel verschillende manieren klaar te maken. Zo is deze shoarma ideaal om even te bakken in de pan. Serveer hem vervolgens op een broodje of bij een heerlijk groente gerecht.

Wat is Polderhoen?

De kuikens van de Polderhoen worden grootgebracht in Nederland (Flevopolder) met speciaal biologisch voer, rijk aan kruiden en granen. De dieren hebben de ruimte om rond te scharrelen en groeien op in hun eigen tempo. De kuikens worden groot in hun natuurlijke leefomgeving.

Daarom hebben deze polderhoenders stevig vlees en een ouderwets fijne smaak. Scheria, de initiatiefnemer van de Polderhoen, garandeert een scharrelkip die met de grootst mogelijke zorg voor het milieu en diervriendelijk heeft geleefd. 

Het ras

De Polderhoen is een speciaal ras, een heel ander ras dan een gangbare kip. Het is een Franse kip, om precies te zijn het Hubbard.

Deze kip is gekozen omdat het een langzaam groeiend en sterk ras is. Daarom is dit ras erg geschikt om gehouden te worden. In vergelijking: een gangbare kip weegt na zes weken 2,2 kilogram, terwijl een Polderhoen na zes weken 1 kilogram weegt en na 11 weken 2,6 kilogram. De kip krijgt dus de tijd om te groeien en dat is beter voor de kip en voor het vlees. Het vlees van de Polderhoen heeft namelijk meer smaak en een stevigere structuur dan gangbaar kippenvlees. De slacht leeftijd van de Polderhoen is 70 dagen(regulier 35 dagen)

De drie sterrenkip

De Polderhoen heeft een veel diervriendelijker leven dan een gangbare kip. De kippen hebben een warme stal, zitstokken, gelegenheid om stofbaden te nemen en natuurlijk de vrijheid om buiten rond te scharrelen. Buiten kunnen de dieren de schaduw opzoeken en is er voedsel om te pikken. De Polderhoen wordt diervriendelijker gehouden dan de Scharrelkip. Een kip leeft langer, krijgt biologisch voer, heeft meer ruimte en kan buiten rond scharrelen. Dit kipvriendelijke en volwaardige leven is beloond met het drie sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

Antibiotica

De laatste tijd is de pluimveesector vaak in het nieuws om het overmatige gebruik van antibiotica. Door dit overmatige gebruik kunnen bacteriën en virussen resistent worden voor antibiotica. Dit betekent dat deze ziektes niet of nauwelijks te bestrijden zijn met de beschikbare antibiotica.

Dit is kwalijke zaak en depluimveehouderij laat zien dat dit anders kan. Door het kiezen van een sterk ras, de juiste voeding en goede leefomstandigheden bouwt de Polderhoen een optimale natuurlijke weerstand tegen ziektes op. Door de hoge natuurlijke weerstand blijven de kippen gezond en is er relatief minder uitval van kippen ten opzichte van de reguliere kip. Daarom kan de kan de Polderhoen zonder antibiotica gezond gehouden worden.

Polderhoen shoarma koop je bij Jager&Boer!

Heb je ook zin gekregen in de smaakvolle en eerlijke Polderhoen bout? Bestel dan vandaag bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje vlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder de beste omstandigheden! Plantaardig voedsel, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren!

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Kippenvlees*, 3% biologische kruidenmix (komijnzaad*, zout*, parikaconcentraat*, cayennepoeder*, knoflook*, antioxidant E300*. 

*van biologische oorsprong 

 

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kipshoarma Polderhoen
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten