Kipfilet Polderhoen

Een van de fijnste stukjes van de kip, de Polderhoen wel te verstaan. De fijne filets van dit langzaam groeinde kippenras zijn lekker mals en zeer breedt toepasbaar in tal van recepten. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke pastasaus, in een ovenschotel, op de barbecue, in een wokgerecht of zelfs als lekker snack tussendoor. De kipfilet van de Polderhoen past eigenlijk overal bij!

Op voorraad
Gewicht ca. 475 gramp/kg 37,42
17.78

Kipfilet van de Polderhoen!

Zin in heerlijk zachte en magere kipfilets? Dan is het vlees van onze Polderhoen echt iets voor jou! Onze Polderhoen borstfilets zijn doorgaans magerder dan kippedij en dus licht verteerbaar. Kipfilet is dan ook erg veelzijdig en op veel verschillende manieren klaar te maken. Kipfilet is ideaal om te stoven, te bakken in de pan, te laten garen in de oven of bijvoorbeeld om lekker te wokken in reepjes of blokjes.

Wat is polderhoen?

De kuikens van de Polderhoen worden grootgebracht in Nederland (Flevopolder) met speciaal biologisch voer, rijk aan kruiden en granen. De dieren hebben de ruimte om rond te scharrelen en groeien op in hun eigen tempo. De kuikens worden groot in hun natuurlijke leefomgeving.

Daarom hebben deze polderhoenders stevig vlees en een ouderwets fijne smaak. Scheria, de initiatiefnemer van de Polderhoen, garandeert een scharrelkip die met de grootst mogelijke zorg voor het milieu en diervriendelijk heeft geleefd.

Het ras

De Polderhoen is een speciaal ras, een heel ander ras dan een gangbare kip. Het is een Franse kip, om precies te zijn het Hubbard.

Deze kip is gekozen omdat het een langzaam groeiend en sterk ras is. Daarom is dit ras erg geschikt om gehouden te worden. In vergelijking: een gangbare kip weegt na zes weken 2,2 kilogram, terwijl een Polderhoen na zes weken 1 kilogram weegt en na 11 weken 2,6 kilogram. De kip krijgt dus de tijd om te groeien en dat is beter voor de kip en voor het vlees. Het vlees van de Polderhoen heeft namelijk meer smaak en een stevigere structuur dan gangbaar kippenvlees. De slacht leeftijd van de Polderhoen is 70 dagen(regulier 35 dagen)

De drie sterrenkip

De Polderhoen wordt op een manier gehouden en heeft daarom een veel diervriendelijker leven dan een gangbare kip. De kippen hebben een warme stal, zitstokken, gelegenheid om stofbaden te nemen en natuurlijk de vrijheid om buiten rond te scharrelen. Buiten kunnen de dieren de schaduw opzoeken en is er voedsel om te pikken. De Polderhoen wordt diervriendelijker gehouden dan de Scharrelkip. Een gezonde kip leeft langer, krijgt beter voer, heeft meer ruimte en kan buiten rond scharrelen. Dit kipvriendelijke en volwaardige leven is beloond met het drie sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

Antibiotica

De laatste tijd is de pluimveesector vaak in het nieuws om het overmatige gebruik van antibiotica. Door dit overmatige gebruik kunnen bacteriën en virussen resistent worden voor antibiotica. Dit betekent dat deze ziektes niet of nauwelijks te bestrijden zijn met de beschikbare antibiotica.

Dit is kwalijke zaak en de Polderhoen pluimveehouderij laat zien dat dit anders kan. Door het kiezen van een sterk ras, de juiste voeding en goede leefomstandigheden bouwt de Polderhoen een optimale natuurlijke weerstand tegen ziektes op. Door de hoge natuurlijke weerstand blijven de kippen gezond en is er relatief minder uitval van kippen ten opzichte van de reguliere kip. Daarom kan de kan de Polderhoen zonder antibiotica gezond gehouden worden.

Polderhoen kipfilet je bij Jager&Boer!

Heb je ook zin gekregen in de smaakvolle en eerlijke kipfilet van deze Polderhoen? Bestel dan vandaag bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje vlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder de beste omstandigheden! Plantaardig voedsel, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren!

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kipfilet Polderhoen
Uw waardering