Ribeye Blonde d'Aquitaine

Ribeye is rundvlees afkomstig van de rib van een rund, zonder het bot. Heerlijk zacht en mals, gemarmerd met vet, perfect voor op de BBQ!

Op voorraad
Gewicht ca. 200 gramp/kg 39,99
Waardering:
100 % of 100
8.00

De Ribeye, elke vleesliefhebber is er gek op! Dit mooie stuk vlees wordt gesneden uit de rib van het rund en heeft een prachtige marmering. Marmering betekend dat het vlees vet heeft tussen de spieren. Dit vet zorgt voor mals, sappig en smaakvol vlees. Vet is namelijk een echte smaakdrager voor het vlees.

Hoe bak ik mijn rib eye?

Een ribeye bereiden hoeft niet spannend te zijn, volg onderstaande stappen en je bent succes verzekerd!

1. Laat het vlees langzaam op kamertemperatuur komen.

2. Dep het vlees goed droog met keukenpapier.

3. Doe een flinke klont roomboter in de pan.

4. Laat de pan en de roomboter goed heet worden.

5. Bak je rib eye 1 minuut per centimeter per kant.

6. Schep tijdens het bakken met een eetlepel  het vleesvocht en roomboter over de rib eye

7. Haal de rib eye uit de pan en laat 10 minuten rusten op een houten plank.

8. Garneer je rib eye met wat grof zeezout of zeezout flakes.

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Ras: Blonde d'Aquitaine

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ribeye Blonde d'Aquitaine
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten