De perfecte ribeye steak

De perfecte ribeye steak

De perfecte ribeye steak

De ribeye (rib eye) steak is een prachtig gemarmerde rundersteak voor de echte liefhebber! Door deze marmering (dooradering van vet) is de steak super mals en heeft het ontzettend veel smaak met tegelijkertijd een lekkere bite. De rib eye vind je aan de voorkant van de rug van het rund en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende doordat de voorkant van het rund minder gespierd is, hierdoor is het malser. Onze rib eye komt van onze lokale runderboer Rob, zijn prachtige Blonde d'Aquitaines lopen op de grens van Zwolle lekker buiten.

 

Dit heb je nodig:

Ribeye steak

Roomboter

Peper en zout

 

Zo maak je de perfecte ribeye steak:

De ribeye steak is lekker om rare/medium rare te bakken. Hiervoor is het belangrijk dat je de steak minimaal een uur van tevoren uit de koelkast haalt om hem op kamertemperatuur te laten komen.

Wanneer je aan de slag gaat is het van belang dat wanneer je de steak goed droog dept met keukenpapier. Bestrooi de steak daarna met wat zout en peper en je bent klaar om hem lekker te bereiden in de pan.

Zorg dat de pan goed is heet is en smelt een flinkte klont roomboter. Wanneer de belletjes van de boter zijn verdwenen kan de rib eyer de pan in. Bak je rib eye aan beide kanten mooi goudbruin. Wanneer je een vleesthermometer hebt kun je even de temperatuur checken, is de rib eye 50 graden dan kan hij uit de pan.

Laat je steak voor je aanvalt nog even rusten in alumiumfolie.

Geniet van de perfecte ribeye steak!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Ribeye Blonde d'Aquitaine
Ribeye Blonde d'Aquitaine
8.00
Bekijk Product
Ribeye Dry Aged
Ribeye Dry Aged
24.95
Bekijk Product
Ribeye Black Angus
Ribeye Black Angus
10.95
Bekijk Product