NU GRATIS KOGELBIEFSTUK VAN DE BLONDE D'AQUITAINE CA. 200 G T.W.V. 6.40 BIJ BESTEDING VANAF 20.-

Veluws hertenpakket

Een mooi pakket samengesteld van overheerlijk veluws hert.
Écht wild van Nederlandse bodem.

Inhoud pakket:

1 kg. biefstuk 
1 kg. stoofvlees 
1 kg. rollade 
500 gr. burgers 
500 gr. saucijzen 
500 gr. gehakt

Veluws hertenpakket: mals wildvlees voor de hele familie 

Hertenvlees is heerlijk om te eten. Niet alleen in de herfst of winter – er zijn ook goede zomerse gerechten die je eet met hertenvlees. Het is een veelzijdig stukje vlees en bovendien goed van smaak. Populaire gerechten zijn hertenbiefstuk met knolselderij, stoofvlees, ragout en burgers van hertenvlees. In sommige restaurants en bij wildslagers koop je ook de lekkerste hertencarpaccio. 

 

Ben jij helemaal overtuigd van de kracht en smaak van wildvlees? Koop dan je pakket met hertenvlees bij Jager&Boer. Het pakket bestaat uit écht wild hertenvlees van Nederlandse bodem. De herten leefden op de Veluwe en dat maakt het lokaal, verantwoord en duurzaam. 

De smaak van hertenvlees: anders dan anders

Waar komt ons hertenvlees vandaan? Ons hertenvlees komt van echte wilde herten en dát proef je. Wilde herten eten vooral gras, plantjes van de heide, wortels, fruit van de bomen, zaden en boomschors. Door het natuurlijke dieet krijgt hertenvlees zijn kruidige smaak en malse structuur. Omdat het hert veel beweegt, maakt dat het vlees extra sappig. Omdat wij bekend zijn met de veelzijdigheid van hertenvlees, stelden wij een pakket samen waar je in de keuken veel kanten mee op kunt. 

Wat vind je in ons Veluws hertenpakket?

Het hertenvlees bestaat uit diverse soorten vlees waar je diverse gerechten mee maakt. In het pakket vind je: 

 

● 1 kg. biefstuk 

● 1 kg. stoofvlees 

● 1 kg. rollade 

● 500 gram burgers 

● 500 gram saucijzen 

● 500 gram gehakt

 

Het ligt eraan of je gezin uit grote eters bestaat of niet. Een gemiddeld stukje vlees is 80 tot 100 gram. Van 500 gram gehakt maak je bijvoorbeeld 5 of 6 gehaktballen. Met 500 gram burgers heb je ongeveer vier tot vijf burgers. Eten je kleine kinderen nog niet zoveel? Dan is een halve burger of gehaktbal voor hen al voldoende. Het komt erop neer dat je twee dagen eet van 500 gram vlees, als je gezin uit twee volwassenen en twee kinderen bestaat. Je doet dus wel een aantal weken met dit pakket. Het vlees is uiteraard in te vriezen en ongeveer zes maanden houdbaar in de vriezer. 

Hoe bereid je hertenvlees? 

Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat voor soort gerecht je wil bereiden. Zoals al eerder benoemd kun je veel kanten op met hertenvlees. Daarom vind je in ons pakket met hertenvlees veel verschillende soorten: 

 

● Stoofvlees: hier maak je een heerlijke stoofschotel van. De basis voor stoofvlees is uien, vlees en bakboter. Neem hier wel de tijd voor, want stoofvlees staat lang op het vuur. 

● Burgers: de burgers van hertenbiefstuk bereid je in de oven, op de barbecue of in de koekenpan. Kijk op internet of vraag de slager wat de bereiding hiervoor is. Burgers eet je op een broodje of juist lekker met frietjes. Vergeet de mayonaise en curry niet! 

● Gehakt: kies voor de klassieke gehaktballen of tartaartjes. Deze bereid je op dezelfde manier als dit type vlees van een ander dier. 

● Rollade: een rollade is echt een feestmaaltijd. Je herinnert je vast nog wel dat de grote rollade echt een maaltijd was voor de Kerst. Bak de rollade in de oven of laat hem sudderen in een pan met smaakvolle jus. 

● Saucijzen: die zijn makkelijk te maken. Leg de worstjes in de pan en bak in 15 minuten om en om gaar. 

De biefstuk vind je niet in dit lijstje, want die benoemen we apart. Lees verder voor een heerlijk recept dat je thuis rustig klaarmaakt. 

Ons favoriete recept met hertenvlees: heerlijke hertenbiefstuk

Biefstuk is echt de ultieme luxe om op je bord te hebben – laat staan hertenbiefstuk. Daarom kiezen we hier voor een geweldig recept met dit malse stuk vlees. Wat heb je nodig voor 4 personen? 

● 4 hertenbiefstuk

● 150 gram ongezouten roomboter

● 900 gram knolselderij

● 150 milliliter halfvolle melk

● 100 gram biologisch ontbijtspek

● 1 el milde olijfolie

● 2 el misopasta

● 5 gram verse platte peterselie

Het enige keukengerei is een pureestamper. Aan de slag!

De bereiding:

Laat de biefstuk buiten de koelkast op kamertemperatuur komen. Snij de wortels van de knolselderij af en schil deze. Daarna snij je de knol in gelijke stukjes van 3 centimeter. Kook vervolgens in een pan met ruim, zout water. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Stoom de knolselderij daarna droog in een mandje boven het vuur in 3 minuten. Verwarm de melk met ⅓ van de roomboter in een pan. Meng de knolselderij met de melk en gesmolten boter en stamp tot een grove puree. Voeg er daarna nog een klein beetje peper, zout en nootmuskaat  aan toe. 

Dep vervolgens de hertenbiefstukken droog met een vel keukenpapier. Verpak de stukken vlees rondom met 2 ½ plakjes spek. Verhit de olie met de helft van de rest van de boter in een koekenpan. Bak het vlees 4 minuten per kant tot het spek een knapperig laagje heeft. Haal daarna weer uit de pan, wikkel het vlees losjes in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Klop de rest van de boter met de misopasta in een kom tot een egale massa. Snijd de peterselie grof.

Snijd de hertenbiefstuk op de draad in plakken van 1 centimeter. Verdeel de puree over 4 borden en leg de hertenbiefstuk hier netjes op. Gebruik 2 ovale lepels en een glas heet water om quenelles van de misoboter te vormen. Leg de quenelles op de biefstukken. Bestrooi met de peterselie en serveer.

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Veluws hertenpakket
Uw waardering