FarmFields

In het prachtige dorp Wekerom op de Veluwe ligt de enige rosé kalverhouderij in Nederland. Wij betrekken onze kalveren bij melkveehouders. Zij kunnen immers niet alle kalveren houden. Vaak behouden zij hun vaarzen (de dames) voor de melkproductie. Veel van onze kalveren zijn dan ook stiertjes. Onze kalveren komen allemaal uit Nederland. Niet te veel kilometers maken, dat is beter voor dier én foodprint.
De eerste tien weken van hun leven krijgen ze melk. Daarna krijgen ze een rantsoen van natuurlijke voeding zoals mais, grassen, erwten etc. (uiteraard geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest). Daardoor wordt het vlees mooi rosé van kleur (kalfsvlees kan nooit blank zijn), en krijgt het een fijn gemarmerde structuur en is het heerlijk mals. De kalveren blijven bij ons tot ze ca. 10-11 maanden oud zijn.

Onze kalveren lopen dagelijks buiten. Zo hebben ze meer vrijheid. Als ze binnen staan hebben ze ook meer ruimte in onze potstal. Bij een potstal moet je denken aan een groot bed van stro waarop onze kalveren kunnen liggen. Ruimte zorgt voor minder competitie, meer beweging en betere been- en klauwgezondheid. Duurzaamheid, milieu en dierenwelzijn staan voorop: geneesmiddelen zijn hier niet of nauwelijks nodig. Dit alles is aanzienlijk beter voor het welzijn van onze dieren. Net zoals bij mensen beschermen we de zwakkere kalveren tegen de sterkere. Is een kalf even wat minder fit of groeit het niet goed? Dan komen ze tijdelijk terecht in een aparte box waar ze meer rust, extra aandacht en eventueel ander aangepast voer krijgen.

In onze eigen slagerij is het rijpingsproces één van de belangrijkste factoren voor ons smaakvolle vlees. Uitbenen, uitsnijden, verdelen, portioneren, het gebeurt allemaal in onze eigen slagerij. Uiteraard is onze slagerij energiebewust door het gebruik van warmtewisselaars en zonnepanelen. Hierdoor ontstaat een gesloten cyclus van levend dier tot kalfsvleesproducten. Denk aan tomahawk, kalfsoester, maar ook bijvoorbeeld gedroogde worst en bitterballen. Hiernaast maakt lamsvlees ook deel uit van ons assortiment. Alles duurzaam uiteraard – 3 sterren beter leven keurmerk.

FamFields heeft een duurzame bedrijfsvoering, met respect voor mens, dier en milieu.

Waarom rosé kalfsvlees?

Smaak: FamFields rosé kalfsvlees smaakt het lekkerst als je het puur eet. Je proeft de natuur door het sappige en malse vlees. 

Dierenwelzijn: Onze kalveren hebben de hoogste status (3 sterren) van de Dierenbescherming. Dat wil zeggen: weidegang, strobedding en ruime stallen.

Duurzaam: Het voer voor onze kalveren komt uit de directe omgeving. Weinig “foodmiles” dus. Verder maken we minimaal gebruik van antibiotica en voegen we aan het voer geen kleur-, geur- en smaakstoffen toe.

Gezond: Onze kalveren zijn gezond door de ruimte die ze krijgen in wei en potstal.

Kwaliteit: Om voedselveiligheid te kunnen garanderen is FamFields HACCP- en Skal-gecertificeerd. Ook hebben we een EG-nummer en zijn we aangesloten bij SKV. Er is controle op de productie vanaf de bron omdat Eco Fields de kalveren zelf houdt. Dit komt ten goede aan de voorraadbeheersing: we kunnen produceren naar vraag omdat we de kalveren in eigen beheer hebben.

Biodiversiteit: Een goede biotoop is belangrijk voor mens en dier. Door het gebruik van stalmest op de akkers ontstaat er een veel actiever bodemleven. Hierdoor komt er meer variatie in de plantengroei, insecten en vogels. Meer humus in de grond betekent meer vochtvasthoudend vermogen.

Regionaal: Doordat we regionaal voedsel produceren voor de kalveren zijn onze producten erkend als Veluws streekproduct. Regionaal profiteren natuurorganisaties van de afzet van de producten.

Gentechvrij: De sector produceert zonder gebruik te maken van genetisch gemanipuleerde organismen of daarvan afgeleide producten. Ook in de toekomst willen boeren gentechvrije blijven produceren.

Ambachtelijk: Producten worden op een moderne manier geproduceerd, maar wel met ouderwetse kwaliteitsprincipes. En dat is te proeven!

Sociaal: Wij vinden dat je als boer midden in de samenleving moet staan, en daaraan een bijdrage moet leveren. Door open te communiceren en mogelijkheden te bieden om onze boerderij een bezoek te brengen. 

Dubbeldoelras Fleckvieh

Fleckvieh is een modern dubbeldoelras, dieren die worden gehouden voor de productie van melk én vlees. De koeien produceren melk van goede kwaliteit, de stieren worden gehouden voor hun uitstekende vlees. Het vlees staat bekend om haar mooie marmering en malsheid. Fleckvieh runderen zijn een sterk ras en hebben slechts zeer zelden medische problemen. Het zijn vitale dieren met een rustig karakter, die te herkennen zijn aan hun kenmerkende witte koppen. Fleckvieh groeit goed en zorgt voor heerlijk mals kalfsvlees dat rosé van kleur is. Fleckvieh (Vlekvee) stamt af van de roodbonte Simmentalers uit het Alpengebied. Het Franse ras Montbeliarde stamt weer van het Fleckvieh ras af.

 

Kalfsvlees van FarmFields

  1. Kalfs kroketten
    4.95
  2. Kalfsschnitzel
    5.29 5.88