Kalfssaucijzen

Kalfssaucijzen van de dubbeldoel runderen van FarmFields.

4 stuks

Op voorraad
Gewicht ca. 240 gram
5.03

De FarmFields kalfssaucijzen zijn afkomstig van kalveren van melkveehouders uit Nederland en lopen vrij en blij in de wei. De dieren worden op geheel wijze gehouden. Dit houdt in dat de dieren beschikking hebben over duurzaam geteeld voer, 's nachts slapen in een potstal op stro en overdag de wei in mogen. Je proeft de natuur door het sappige en malse vlees!

Kalfsvlees van FarmFields

In het prachtige dorp Wekerom op de Veluwe ligt de enige duurzaame kalverhouderij in Nederland. Hier betrekken ze de  kalveren van duurzaame melkveehouders. Zij kunnen immers niet alle kalveren houden. Vaak behouden zij hun vaarzen (de dames) voor de melkproductie. Veel van de kalveren zijn dan ook stiertjes. Alle kalveren komen uit Nederland. Niet te veel kilometers maken, dat is beter voor dier én foodprint.
De eerste tien weken van hun leven krijgen ze melk. Daarna krijgen ze een rantsoen van natuurlijke voeding zoals mais, grassen, erwten etc. (uiteraard geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest). Daardoor wordt het vlees mooi rosé van kleur (duurzaam kalfsvlees kan nooit blank zijn), en krijgt het een fijn gemarmerde structuur en is het heerlijk mals. De kalveren blijven bij FarmFields tot ze ca. 10-11 maanden oud zijn.

De kalveren lopen dagelijks buiten. Zo hebben ze meer vrijheid. Als ze binnen staan hebben ze ook meer ruimte in onze potstal. Bij een potstal moet je denken aan een groot bed van stro waarop onze kalveren kunnen liggen. Ruimte zorgt voor minder competitie, meer beweging en betere been- en klauwgezondheid. Duurzaamheid, milieu en dierenwelzijn staan voorop: geneesmiddelen zijn hier niet of nauwelijks nodig. Dit alles is aanzienlijk beter voor het welzijn van onze dieren. Net zoals bij mensen beschermen we de zwakkere kalveren tegen de sterkere. Is een kalf even wat minder fit of groeit het niet goed? Dan komen ze tijdelijk terecht in een aparte box waar ze meer rust, extra aandacht en eventueel ander aangepast duurzaam voer krijgen.

In de slagerij van FarmFields is het rijpingsproces één van de belangrijkste factoren voor het smaakvolle duurzame vlees. Uitbenen, uitsnijden, verdelen, portioneren, het gebeurt allemaal hier. Uiteraard is de slagerij energiebewust door het gebruik van warmtewisselaars en zonnepanelen. Hierdoor ontstaat een gesloten cyclus van levend dier tot kalfsvleesproducten. Denk aan tomahawk, kalfsoester, maar ook bijvoorbeeld gedroogde worst en bitterballen. Alles duurzaam uiteraard – 3 sterren Beter Leven keurmerk.

FarmFields heeft een duurzame bedrijfsvoering, met respect voor mens, dier en milieu.

Kalfsvlees koop je bij Jager&Boer

Heb je ook zin gekregen in de kalfssaucijzen van FarmFields? Bestel dan vandaag bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje vlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder de beste omstandigheden! Plantaardig voedsel, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren!

 

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo'n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland

Rosé kalfsvlees, Pastinaak*, Zout, Peper*, Koriander*, nootmuskaat*, gember*, Peterselie* Antioxidant (E300), Varkensdarm

* = van biologische oorsprong, E = Door de EU goedgekeurde hulpstof

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kalfssaucijzen
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten