Ribeye Black Angus

De rib eye wordt gesneden uit de voorkant van de rug van het rund, tussen de schouder en de lende in. De naam is afgeleid van het 'oog' vet wat zich in het midden van vlees bevindt. Dit vet smelt weg tijdens het verhitten op hoge temperatuur en wordt het langzaam een met het vlees. Als drager van heel veel smaak geeft het vet zo perfect zijn smaak af aan het vlees.

Op voorraad
Gewicht ca. 200 gramp/kg 54,75
10.95

Rib Eye van de Black Angus

De rib eye wordt gesneden uit de voorkant van de rug van het rund, tussen de schouder en de lende in. De naam is afgeleid van het 'oog' vet wat zich in het midden van vlees bevindt. Dit vet smelt weg tijdens het verhitten op hoge temperatuur en wordt het langzaam een met het vlees. Als drager van heel veel smaak geeft het vet zo perfect zijn smaak af aan het vlees. Een mooie techniek om hierbij toe te passen in de 'reversed sear' techniek waarbij je de kerntemperatuur eerst langzaam tot 45 graden brengt en vervolgens extra kleur mee geeft aan de Black Angus rib eye en de 'eye' laat versmelten met het vlees door hem nog even te grillen op hoog vuur.

Runderras Black Angus

Aberdeen Angus, of kortweg Angus, is een rundveeras dat in de 19e eeuw in het oosten van Schotland is gefokt. Zijn naam, Black Angus, heeft hij te danken aan zijn prachtige zwarte vacht. Al bestaan er ook rode Aberdeen Angus runderen, de Red Angus. Deze prachtige stevige runderen zijn hoornloos en staan niet al te hoog op de poten. Daarnaast is het Black Angus rund een gemoedelijk rund dat gemakkelijk te houden is en prima kan groeien op schrale gronden. Het vlees van de Black Angus is uitermate populair en krijgt ook in Nederland steeds meer naamsbekendheid. Niet zo gek, want het vlees van de Black Angus is werkelijk uitmuntend van smaak en is goed dooraderd met vet. Vet heeft de eigenschap om smaak vast te houden, dat betekent dat de Black Angus dus boordevol smaak zit en je er nog maar weinig kruiden aan toe hoeft te voegen!

Rib Eye koop je bij Jager&Boer!

Heb je ook zin gekregen in een fijne ontspannen barbecue sessie met deze mooie dooraderde rib eye van het Black Angus rund? Bestel dan vandaag nog bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje rundvlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder uitstekende omstandigheden! Vers gras, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren!

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Ras: Black Angus

Herkomst: Nederland

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ribeye Black Angus
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten