Barbecues

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Deze houtskoolbarbecue's zijn meer dan een barbecue alleen. Dankzij het keramische materiaal en het kuipvormige ontwerp maak je de meest uiteenlopende gerechten klaar. Gebruik de kamado als grill voor heerlijke vis en groenten, of rook langzaam een groot stuk vlees. Dankzij de gecontroleerde luchtstroom in de kamado kun je ook heerlijke pizza's of broodjes bakken. Dankzij de veelzijdigheid van deze barbecue en het rooster van 47 cm is hij een must voor iedereen die van gezellige en lekkere barbecueavonden houdt. Barbecuesucces verzekerd!

Specificaties 
- Keramische houtskoolbarbecue
- Ingebouwde thermometer 
- Gewicht: 80 kg 
- RVS rooster

Kamado 
Het woord kamado betekend "fornuis" of "kachel" in het Japans. Het idee voor de kamado barbecue is al duizenden jaren oud, dankzij het keramische materiaal kun je ideale temperaturen bereiken voor de perfecte bereiding van jouw gerechten. Doordat de warmte wordt vastgehouden werkt deze barbecue als een soort oven en heb je dus minder brandstof nodig.

Heerlijke gerechten 
Dankzij het ontwerp van de kamado kun je hem gebruiken om de meest uiteenlopende gerechten mee te maken. De temperatuur in de kamado kun je regelen door middel van de ventilatiekleppen en omdat je de kamado kunt afsluiten worden warmte en vocht behouden, waardoor je vlees heerlijk mals en sappig blijft.

Smoker
GUSTA BBQ KING. Traditionele BBQ en Smoker in één. Compact model, ideaal voor op terras / balkon en camping. Vlees en vis een hele dag op een lage temperatuur laten garen en het een verfijnde rooksmaak meegeven is dé trend. Deze rookoven barbecue is te gebruiken als normale kolen bbq en rook bbq door de verschillende compartimenten binnen in de bbq. De Gusta Smoker BBQ beschikt over een handig extra rekje op de bodem van de BBQ, welke gebruikt kan worden als houtskool/briket starter. De bbq is voorzien van verschillende instelbare lucht toevoeren evenals een thermometer. Lekker een groot stuk vlees een hele dag laten garen op je BBQ en ‘s avonds de vuurkorf aan, met een glas glühwein genieten van een heerlijk stuk rib roast of pulled pork. Daar word je warm van. Naast het feit dat hij rookt is het ook een leuk klein grilletje. Je kan er zo 10 tot 15 sateetjes op kwijt. Of 2 hamburgers en broodjes. Rough & Authentic!

Roken van vlees
Net als bij vis moet vlees goed droog zijn alvorens het te roken. Ook wordt het vlees vooraf gekruid en gezouten, dit gebeurt altijd droog. Spek wordt warm (ca. 80 graden) of koud gerookt. Worst wordt koud gerookt op circa 40 graden, ook magere vleessoorten worden koud gerookt op een iets lagere temperatuur van circa 30 graden. Bekende voedingswaren die worden gerookt zijn: rookvlees, rookworst, ham, katenspek, pastrami.