Ossenhaas Blonde d'Aquitaine

Biefstuk van de haas (ossenhaas) is het magerste en de meest malse biefstuk van het rund. Bak de haasbiefstuk 3-5 minuten.

Op voorraad
Gewicht ca. 250 gramp/kg 79,95
Waardering:
100 % of 100
16.99 19.99

Haasbiefstuk van de Blonde d’Aquitaine

Zin in een heerlijk mals stukje biefstuk? Dan is een haasbiefstuk, ofwel biefstuk van de haas van het rund, echt iets voor jou! Haasbiefstuk is namelijk de meest malse, sappige, magere biefstuksoort die we kennen en wordt ook wel Tournedos, Châteaubriand of Ossenhaas genoemd. Dit stukje biefstuk komt van een spier die volgens kenners de vorm heeft van een uitgestrekte haas. Het delicate stukje haasbiefstuk zit links en rechts van de wervelkolom en wordt gesneden uit de lende van een volwassen rund. Doordat deze spier weinig wordt gebruikt, en dus weinig bindweefsel bevat, is de malsheid ervan ongekend groot! Om deze malsheid te ervaren is het belangrijk dat je de biefstuk op de juiste wijze bereid. Hoe precies lees je hieronder!

Bereiding van de perfecte Haasbiefstuk!

Dit overheerlijke delicate stukje vlees verdient uiteraard ook een perfecte bereiding. Een bereiding waarvan je smaakpapillen tintelen en je gaat watertanden! Om dit te doen is het belangrijk dat je de haasbiefstuk ongeveer een uur van te voren uit de koelkast haalt, zodat de kern al enigszins op kamertemperatuur kan komen. De beste smaakbeleving ervaar je door de haasbiefstuk niet te royaal te kruiden. Besprenkel de biefstuk dus, ongeveer 1 minuut voor het bakken, met alleen een beetje zout en daarna eventueel een vleugje peper.

Belangrijk is nu om de pan goed te verhitten, gebruik bij voorkeur een grill- of koekenpan met dikke bodem. Doe een goede laag bakboter in de pan, zet deze op hoog vuur en wacht tot het “schuim” van de boter helemaal is weggetrokken. Je pan is nu op de juiste temperatuur om het vlees erin te leggen. Bak deze vervolgens op hoog vuur 1 minuut per kant. Draai het vuur nu iets lager en bak het vlees, terwijl je het vlees regelmatig keert, nog gedurende 3 minuten.

Dek het vlees na het bakken gedurende 2/3 minuten af met aluminium, voor een extra lekker smaakeffect! Je perfecte medium haasbiefstuk is nu gereed! Wil je je haasbiefstuk liever raw of well done? Verkort of verleng het bakproces dan met 1 à 2 minuten, afhankelijk van je wensen!

Runderras de Blonde d’Aquitaine

Bij Jager&Boer koop je haasbiefstuk die afkomstig is van de Blonde D'aquitaine. Blonde d’Aquitaine is een runderras dat nog maar sinds 1962 bestaat en is afkomstig van een samenvoeging van 3 oude rassen: de Garonnaise, de Quercy en de Blonde. Deze sublieme kruising resulteerde in een compleet nieuw vleesras, de Blonde d’Aquitaine, een groot, sterk en gezond runderras dat bovendien geen enkel probleem met kalveren heeft. 

Zo krijgen de Blonde d’Aquitaines gevarieerd voedsel en natuurlijk gras, wat ook terug te vinden is in de smaak van het vlees. Daarnaast is het vlees van de Blonde d’Aquitaine mager, er zit minder vet in het vlees en is het fijn van draad. Dit maakt dat de smaak van het vlees niet alleen subtiel, maar ook heerlijk is. Dit geldt uiteraard des te meer voor de overheerlijke malse en sappige haasbiefstuk van de Blonde d’Aquitaine!

Haasbiefstuk: Tournedos, Châteaubriand & Ossenhaas

Haasbiefstuk, of biefstuk van de haas, is een mooie steak uit de haas, de lende op de rug van het rund. Dit is ronduit het meest malse en zachte deel van het rund en heeft bovendien een fijne structuur. Voor velen geldt dit als het lekkerste stukje vlees van het rund! Er is echter nogal wat verwarring als het aankomt op haasbiefstuk. Zo noemen veel mensen de haasbiefstuk ook wel Tournedos, Châteaubriand of Ossenhaas. Maar hoe zit het nu echt?

Ossenhaas en haasbiefstuk zijn feitelijk precies hetzelfde, het zijn simpelweg twee benamingen voor hetzelfde stuk rundvlees. De haasbiefstuk (of ossenhaas) is echter wel op te delen in verschillende soorten: de chateaubriand (het beginstuk), de tournedos ( de mooie stukken uit het middendeel), de ossenhaaspuntjes (de laatste stukjes van de punt). Het middelste gedeelte van de ossenhaas wordt tevens gebruikt voor Beef Wellington. Het lekkerst is echter om haasbiefstuk in zijn geheel te bereiden, waardoor de malsheid optimaal bewaard blijft.

Malse haasbiefstuk koop je bij Jager&Boer

Heb je ook zin gekregen in het meest malse stukje Blonde d’Aquitaine? Bestel dan vandaag nog een heerlijke biefstuk van de haas, ofwel ossenhaas, bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje vlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder uitstekende omstandigheden! Vers gras, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren!

Biefstuk van de haas (ossenhaas) is het magerste en de meest malse biefstuk van het rund. Bak de haasbiefstuk 3-5 minuten.

 

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Ras: Blonde d'Aquitaine

Herkomst: Nederland

Rundvlees

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ossenhaas Blonde d'Aquitaine
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten