T-bone steak Blonde d'Aquitaine

Dit fantastisch en stoere stuk vlees is geweldig om te bereiden op de barbecue! Bij een T-bone Steak is het belangrijk dat je goed kijkt naar de dikte. De t-bone moet minimaal 2 cm dik zijn. Dit omdat het anders héél lastig is om de steak medium te bereiden. 

Op voorraad
Gewicht ca. 500 gramp/kg 41,45
20.73

T-Bone steak van de Blonde d'Aquitaine

De T-bone is een type steak dat van de dunne lende (entrecote) en de ossenhaas van een rund wordt versneden. De steak kenmerkt zich door het T-vormige bot waaraan hij zijn naam te danken heeft. De grootte van de T-bone, gecombineerd met het feit dat hij twee van de duurste stukken rundvlees bevat, maakt de steak een van de duurste en kwalitatief hoogstaande steaks!

Haal de T-bone steak minimaal een uur voor het grillen uit de koelkast. Smeer vlak voor het grillen het vlees in met een beetje olie en kruid het vlees bij voorkeur alleen met peper en zout. Grill beide kanten van de steak 2 minuten dicht. Verplaatst het vlees naar een minder hete zone en laat het vlees doorgaren tot de gewenste temperatuur. Voor medium-rare/rosé, houd je een kerntemperatuur van 51-57ºC aan.
Wikkel na het bereiken van de gewenste temperatuur het vlees in aluminiumfolie en laat 5 – 10 minuten rusten. Hierdoor verdelen de sappen zich goed door het vlees wat de smaak ten goede komt. Lekker bijvoorbeeld met gepofte knoflook!

Runderras de Blonde d'Aquitaine

Blonde d’Aquitaine is een runderras dat nog maar sinds 1962 bestaat en is afkomstig van een samenvoeging van 3 oude rassen: de Garonnaise, de Quercy en de Blonde. Deze sublieme kruising resulteerde in een compleet nieuw vleesras, de Blonde d’Aquitaine, een groot, sterk en gezond runderras dat bovendien geen enkel probleem met kalveren heeft. 

Zo krijgen de Blonde d’Aquitaines gevarieerd voedsel en natuurlijk gras, wat ook terug te vinden is in de smaak van het vlees. Daarnaast is het vlees van de Blonde d’Aquitaine mager, er zit minder vet in het vlees en is het fijn van draad. Dit maakt dat de smaak van het vlees niet alleen subtiel, maar ook heerlijk is. Dit geldt uiteraard des te meer voor de prachtige en smaakvolle T-bone van de Blonde d’Aquitaine!

T-Bone steak koop je bij Jager&Boer!

Heb je ook zin gekregen in zo'n joekel van een T-bone van de Blonde d’Aquitaine? Bestel dan vandaag nog bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje rundvlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder uitstekende omstandigheden! Vers gras, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren!

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Ras: Blonde d'Aquitaine

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:T-bone steak Blonde d'Aquitaine
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten