Bout - Haas

Je kunt het prachtige diep donkerrode vlees van de hazenbout op vele verschillende manieren bereiden. Bijvoorbeeld door de bouten van het haas in zijn geheel te verwerken in een heerlijke stoof met rode wijnsaus. Of snijd het vlees van de botjes om er een overheerlijke hazenpeper van te maken. Waar wij persoonlijk erg van houden, is vlees van de rugfilet en de bout in dunne lapjes snijden en gebruiken tijdens het gourmetten. Dit zorgt voor een geweldige smaakwisseling tussen de andere soorten vlees op tafel!

Op voorraad
Gewicht ca. 350 gramp/kg 24,86
8.70

Je kunt het heerlijke diep donkerrode vlees van de hazenbout op vele verschillende manieren bereiden, zo kun je de bouten van het haas heerlijk bereiden in het geheel in een heerlijke stoof met rode wijnsaus, klik hier voor het fantastische recept. Of je snijdt het vlees van de botjes om er een overheerlijke hazenpeper van te maken, waar wij persoonlijk ook van houden en ook graag met de rugfilet van het haas doen is de bout in dunne lapjes te snijden en te gebruiken tijdens het gourmetten voor een geweldige smaakwisseling tussen de andere soorten vlees op tafel!

DE SMAAK VAN HAAS

De haas is een snel, mager en lenig dier, dat zich voornamelijk voedt met bieten, landbouwgewassen en kruiden. Dit zorgt er dan ook voor dat zijn vlees, net als zijn bouw, krachtig van smaak is. Bij het donkerrode vlees van de haas proef je echt overduidelijk een wildsmaak. De haas is in Nederland louter bejaagbaar in het officiële wildseizoen! Voor het lekkerste hazenvlees zit je hier goed!

HET HAAS IN NEDERLAND

Het haas is in Nederland goed vertegenwoordigd en komt in sommige regio’s in grote getalen voor. Vooral in de veenweidegebieden van Midden- en West-Nederland, hazen houden namelijk wel van een natte ondergrond waar ze lekker met hun buik in kunnen liggen om zich te verstoppen en waar ze genoeg lekkers te eten kunnen vinden zoals knollen, kool, klaver en boomschors. De haas is een snelle renner en enorm wendbaar, en dat is maar goed ook want hij heeft vrij veel natuurlijke vijanden, denk hierbij bijvoorbeeld aan de ooievaar of de buizerd, de vos, de marter en ook tijdens het maaiseizoen sneuvelt er nog wel eens een haas. Hoewel je het haas het hele jaar door kunt zien rennen en springen in de weilanden zijn ze in de winkel alleen te verkrijgen tijdens het “culinaire wildseizoen”, dat wil zeggen van 15 oktober t/m 31 december, want alleen dan is de haas bejaagbaar. 

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bout - Haas
Uw waardering
  1. Gebraden Hazenbout Low & Slow Gebraden Hazenbout Low & Slow
  2. Hazenbout met rode wijnsaus Hazenbout met rode wijnsaus Hazenvlees heeft een bijzondere en krachtige wildsmaak. Dit komt vooral doordat ze zich in de natuur te goed doen aan wilde kruiden en gewassen. Het vlees van de haas is ideaal voor een mooi stoofgerecht als hazenpeper. Ook kun je, zoals in dit recept, alleen de boutjes gebruiken en deze boterzacht laten worden. Helemaal niet ingewikkeld en succes verzekerd!
  3. Hazenpeper Hazenpeper Herfst en winter vragen om heerlijke warme stoofpotten voor een gezellige avond aan tafel.Hazenpeper is een eeuwenoud recept wat hier heel goed van pas komt.