Klapstuk Blonde d'Aquitaine

Klapstuk is zeer geschikt om in z'n geheel mee te koken in een gerecht, zoals bijvoorbeeld met peen en ui (hutspot). Snijdt het vlees na het koken in kleinere porties. Ook kun je heerlijke stoofgerechten maken met klapstuk.

Op voorraad
Gewicht ca. 500 gramp/kg 20,99
10.49

Klapstuk komt van de klapribben oftewel de korte rib, een deel van de borst van het rund. Het vlees is prachtig doorregen met musculair vet wat het vlees veel smaak geeft. Klapstuk is zeer geschikt om in z'n geheel mee te koken in een gerecht, zoals bijvoorbeeld met peen en ui (hutspot). Snijdt het vlees na het koken in kleinere porties. Ook kun je heerlijke stoofgerechten maken met klapstuk.

Klapstuk bereid je het beste door het 100-180 minuten te koken, 110-180 te smoren of 110-180 minuten te stoven. Het kookvocht waarin je je klapstuk bereid is te gebruiken voor bijvorboord het koken van wortelen, aardappelen, soep, ragout of sauzen. 
Klapstuk met bot erin staat ook wel bekend als de welbekende shortrib, welke populair is onder de barbecue liefhebbers met een low&slow bereiding op de kamado.

Runderras de Blonde D’Aquitaine

Bij Jager&Boer koop je klapstuk die afkomstig is van Blonde D'aquitaine runderen. Blonde d’Aquitaine is een runderras dat nog maar sinds 1962 bestaat en is afkomstig van een samenvoeging van 3 oude rassen: de Garonnaise, de Quercy en de Blonde. Deze sublieme kruising resulteerde in een compleet nieuw vleesras, de Blonde d’Aquitaine, een groot, sterk en gezond runderras dat bovendien geen enkel probleem met kalveren heeft. 

Zo krijgen de Blonde d’Aquitaines gevarieerd voedsel en natuurlijk gras, wat ook terug te vinden is in de smaak van het vlees. Daarnaast is het vlees van de Blonde d’Aquitaine mager, er zit minder vet in het vlees en is het fijn van draad. Dit maakt dat de smaak van het vlees niet alleen subtiel, maar ook heerlijk is. Dit geldt uiteraard des te meer voor het overheerlijke en magere rundergehakt van de Blonde d’Aquitaine!

Klapstuk koop je bij Jager&Boer

Heb je ook zin gekregen in eerlijk en smaakvol klapstuk van de Blonde d’Aquitaine? Bestel dan vandaag nog bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje rundvlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder uitstekende omstandigheden! Vers gras, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren!

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Klapstuk Blonde d'Aquitaine
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten