Kogelbiefstuk Blonde d'Aquitaine

Kogelbiefstuk is biefstuk van de bovenbil van het rund en wordt geacht beter van kwaliteit te zijn dan Hollandse biefstuk. 3-4 minuten bakken voor rosé/medium, regelmatig keren.

Op voorraad
Gewicht ca. 200 gramp/kg 44,75
8.95

Een kogelbiefstuk is een variant van een biefstuk. Dit vlees wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, of van de kogel van het spierstuk. Dit deel vlees wordt kogel genoemd, aangezien het bij het kogelgewricht zit, niet vanwege de 'kogelachtige' vorm. Van de verschillenden soorten biefstuk is biefstuk van de haas het malst, daarna volgt de kogelbiefstuk en hierna de zgn. Hollandse biefstuk. De malsheid wordt bepaald door de lengte van de spieren van vlees. Korte spieren zijn malser.

Kogelbiefstuk van de Blonde d’Aquitaine

Zin in een van de malste stukken vlees van het rund? Dan is een kogelbiefstuk, ofwel biefstuk van de kogel van de bovenbil van de koe, echt iets voor jou!
Na de haasbiefstuk is de kogelbiefstuk het meest smaakvolle en meest malse stukje vlees van het rund. Deze biefstuk wordt gesneden uit het zachtste deel van de kogel; de bovenbil en is nog malser dan de Hollandse biefstuk. Sommige slagers gebruiken ook wel het zachte spierstuk. De perfecte kogelbiefstuk bereiden is helemaal niet zo ingewikkeld. Hoe precies lees je hieronder!

Bereiding van de perfecte Kogelbiefstuk!

Dit overheerlijk malse stukje vlees verdient een perfecte bereiding. Een bereiding waarvan je smaakpapillen tintelen en je gaat watertanden! Om dit te doen is het belangrijk dat je de kogelbiefstuk ongeveer een uur van te voren uit de koelkast haalt, zodat de kern al enigszins op kamertemperatuur kan komen. De beste smaakbeleving ervaar je door het vlees niet te royaal te kruiden. Besprenkel de biefstuk dus, ongeveer 1 minuut voor het bakken, met alleen een beetje zout en daarna eventueel een vleugje peper.

Belangrijk is nu om de pan goed te verhitten, gebruik bij voorkeur een grill- of koekenpan met dikke bodem. Doe een goede laag bakboter in de pan, zet deze op hoog vuur en wacht tot het “schuim” van de boter helemaal is weggetrokken. Je pan is nu op de juiste temperatuur om het vlees erin te leggen. Bak deze vervolgens op hoog vuur 1 minuut per kant. Draai het vuur nu iets lager en bak het vlees, terwijl je het vlees regelmatig keert, nog gedurende 3 minuten.

Dek het vlees na het bakken gedurende 2/3 minuten af met aluminium, voor een extra lekker smaakeffect! Je perfecte medium kogelbiefstuk is nu gereed! Wil je je biefstuk liever raw of well done? Verkort of verleng het bakproces dan met 1 à 2 minuten, afhankelijk van je wensen!

Runderras de Blonde d’Aquitaine

Bij Jager&Boer koop je runderrollade dat afkomstig is van Blonde D'aquitaine runderen. Blonde d’Aquitaine is een runderras dat nog maar sinds 1962 bestaat en is afkomstig van een samenvoeging van 3 oude rassen: de Garonnaise, de Quercy en de Blonde. Deze sublieme kruising resulteerde in een compleet nieuw vleesras, de Blonde d’Aquitaine, een groot, sterk en gezond runderras dat bovendien geen enkel probleem met kalveren heeft. 

Zo krijgen de Blonde d’Aquitaines gevarieerd voedsel en natuurlijk gras, wat ook terug te vinden is in de smaak van het vlees. Daarnaast is het vlees van de Blonde d’Aquitaine mager, er zit minder vet in het vlees en is het fijn van draad. Dit maakt dat de smaak van het vlees niet alleen subtiel, maar ook heerlijk is. Dit geldt uiteraard des te meer voor het overheerlijke en magere rundergehakt van de Blonde d’Aquitaine!

Malse kogelbiefstuk koop je bij Jager&Boer

Heb je ook zin gekregen in deze heerlijke biefstuk van de Blonde d’Aquitaine? Bestel dan vandaag nog een heerlijke kogelbiefstuk bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje rundvlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder uitstekende omstandigheden! Vers gras, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren!

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Ras: Blonde d'Aquitaine

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kogelbiefstuk Blonde d'Aquitaine
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten