Tomahawk steak Blonde d'Aquitaine

Een overheerlijk en stoer stuk vlees van de Blonde d'Aquitaine! De tomahawk is eigenlijk de ribeye met bot met daaraan de gehele rib. De tomahawk is doorgaans voorzien van een dik stuk vlees van min. 5 cm. dik en een mooi stuk bot

Niet op voorraad
Gewicht ca. 1650 gramp/kg 49,95
82.42

Tomahawk van de Blonde d'Aquitaine

De tomahawk is eigenlijk de ribeye met bot met daaraan de gehele rib. De tomahawk is doorgaans voorzien van een dik stuk vlees van min. 5 cm. dik en een mooi stuk bot. Dit mooie bot is niet alleen een lust voor het oog maar ook nog eens ontzettend handig tijdens het bereiden op de bbq! Bovendien geeft het bot extra smaak aan je vlees en het houdt het vocht mooi vast. De tomahawk komt uit de dikke en fijne rib in het ribstuk, wat uit een rack van zeven ribben bestaat. De tomahawk is voorzien van veel intramusculair vet, ook wel vetmarmering genoemd. Intramusculair vet zorgt ervoor dat de spier soepel blijft. Het is belangrijk voor de malsheid en de intense smaak van de tomahawk. Hoe meer vet, hoe malser en sappiger het vlees wordt!

Grill je tomahawk voor het lekkerste resultaat op de BBQ, kerntemperatuur 51°C voor mooi rosé vlees. Maak je je vlees liever in de oven klaar, bak dan wel eerst je tomahawk even lekker aan in de pan!

Runderras de Blonde d'Aquitaine

Blonde d’Aquitaine is een runderras dat nog maar sinds 1962 bestaat en is afkomstig van een samenvoeging van 3 oude rassen: de Garonnaise, de Quercy en de Blonde. Deze sublieme kruising resulteerde in een compleet nieuw vleesras, de Blonde d’Aquitaine, een groot, sterk en gezond runderras dat bovendien geen enkel probleem met kalveren heeft. 

Zo krijgen de Blonde d’Aquitaines gevarieerd voedsel en natuurlijk gras, wat ook terug te vinden is in de smaak van het vlees. Daarnaast is het vlees van de Blonde d’Aquitaine mager, er zit minder vet in het vlees en is het fijn van draad. Dit maakt dat de smaak van het vlees niet alleen subtiel, maar ook heerlijk is. Dit geldt uiteraard des te meer voor de prachtige en smaakvolle tomahawks van de Blonde d’Aquitaine!

Tomahawk koop je bij Jager&Boer!

Heb je ook zin gekregen in zo'n joekel van een tomahawk van de Blonde d’Aquitaine? Bestel dan vandaag nog bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje rundvlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder uitstekende omstandigheden! Vers gras, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren!

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Ras: Blonde d'Aquitaine

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Tomahawk steak Blonde d'Aquitaine
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten