Tomahawk: de steak der steaks

Tomahawk: de steak der steaks

Tomahawk: de steak der steaks

met behulp van dit stap-voor-stap kookfilmpje wordt het een gegarandeerd succes!

De steak der steaks is toch wel de tomahawk. De tomahawk steak is een indrukwekkend stuk vlees met zijn stoere bot en intense smaak. Het bot wordt zorgvuldig schoongemaakt, waardoor een lang handvat ontstaat dat lijkt op een tomahawk-achtige bijl, vandaar ook zijn naam. Het vlees aan het bot blijft extra sappig en krijgt een diepe, rokerige smaak tijdens het grillen. De tomahawk steak heeft vanwege zijn omvang wat tijd nodig en wordt het lekkerst met een low en slow bereiding, maar dan heb je ook wat om van te genieten!

 

Dit heb je nodig:

1 tomahawk steak

1 takje verse rozemarijn

4 teentjes verse knoflook

flinke scheut Jager&Boer olijfolie

400 gr ongezouten roomboter

50 gr roze peper

50 gr zwarte peper

50 gr zout flakes

20 gr knoflookpoeder

 

Zo maak je de steak der steaks:

Meng alle kruiden, de boter en de olijfolie in een keukenmachine tot een egale massa. Dep het vlees met keukenpapier droog en smeer het vlees in met de marinade. Zet aan de kant tot de barbecue op temperatuur is.

Bereid de barbecue voor om indirect te grillen en breng de temperatuur naar zo’n 110 graden.

Leg de tomahawk op de barbecue en steek de probe van de thermometer in het midden van het vlees. Wanneer een kerntemperatuur van 47 graden is bereikt, is het vlees heerlijk medium rare.

Eventueel kun je de tomahawk steak nog affakkelen. Breng dan de temperatuur van de barbecue omhoog naar zo’n 220 graden en leg de tomahawk steak voor nog paar minuten op het directe gedeelte van de barbecue.

Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
10.95
Bekijk Product
Tomahawk steak Blonde d'Aquitaine
Tomahawk steak Blonde d'Aquitaine
82.42
Bekijk Product