Tomahawk: de steak der steaks
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 6 jul 2023
-
105views
Tomahawk: de steak der steaks
met behulp van dit stap-voor-stap kookfilmpje wordt het een gegarandeerd succes!
De steak der steaks is toch wel de tomahawk. De tomahawk steak is een indrukwekkend stuk vlees met zijn stoere bot en intense smaak. Het bot wordt zorgvuldig schoongemaakt, waardoor een lang handvat ontstaat dat lijkt op een tomahawk-achtige bijl, vandaar ook zijn naam. Het vlees aan het bot blijft extra sappig en krijgt een diepe, rokerige smaak tijdens het grillen. De tomahawk steak heeft vanwege zijn omvang wat tijd nodig en wordt het lekkerst met een low en slow bereiding, maar dan heb je ook wat om van te genieten!
Dit heb je nodig:
1 takje verse rozemarijn
4 teentjes verse knoflook
flinke scheut Jager&Boer olijfolie
400 gr ongezouten roomboter
50 gr roze peper
50 gr zwarte peper
50 gr zout flakes
20 gr knoflookpoeder
Zo maak je de steak der steaks:
Meng alle kruiden, de boter en de olijfolie in een keukenmachine tot een egale massa. Dep het vlees met keukenpapier droog en smeer het vlees in met de marinade. Zet aan de kant tot de barbecue op temperatuur is.
Bereid de barbecue voor om indirect te grillen en breng de temperatuur naar zo’n 110 graden.
Leg de tomahawk op de barbecue en steek de probe van de thermometer in het midden van het vlees. Wanneer een kerntemperatuur van 47 graden is bereikt, is het vlees heerlijk medium rare.
Eventueel kun je de tomahawk steak nog affakkelen. Breng dan de temperatuur van de barbecue omhoog naar zo’n 220 graden en leg de tomahawk steak voor nog paar minuten op het directe gedeelte van de barbecue.
Eet smakelijk!