BBQ ALARM!  Nu al het barbecuevlees 15% korting!

Rugfilet Edelhert

Voor wie nog nooit de rugfilet van het hert geproeft heeft, je weet niet wat je mist. Dit is het mooiste stukje vlees van het edelhert, botermals, fijn van structuur, heerlijk mager en ook nog eens heel gemakkelijk te bereiden! Een heerlijk mals stukje vlees wat elke keer dat het gegeten wordt een klein feestje waard is met zijn subtiele samenspel van een fijne structuur en smaak! Een van de meest natuurlijke stukjes vlees dus, want het hert op je bord is afkomstig van de Veluwe en heeft het Keurmerk Echt Wild. Zo ben je zeker dat je jouw stukje vlees zonder schuldgevoel en milieu bewust kunt verwerken en er heerlijk van kunt genieten!

Op voorraad
Gewicht ca. 500 gramp/kg 73,90
36.95

Voor wie nog nooit de rugfilet van het hert geproeft heeft, je weet niet wat je mist. Dit is het mooiste stukje vlees van het edelhert, botermals, fijn van structuur, heerlijk mager en ook nog eens heel gemakkelijk te bereiden! Een heerlijk mals stukje vlees wat elke keer dat het gegeten wordt een klein feestje waard is met zijn subtiele samenspel van een fijne structuur en smaak! Een van de meest natuurlijke stukjes vlees dus, want het hert op je bord is afkomstig van de Veluwe en heeft het Keurmerk Echt Wild. Zo ben je zeker dat je jouw stukje vlees zonder schuldgevoel en milieu bewust kunt verwerken en er heerlijk van kunt genieten!

Bak de rugfilet van het hert met een klein beetje peper en zout (niet teveel omdat het al veel smaken van zichzelf heeft!) in een ruime hoeveelheid ongezouten roomboter kort aan beide zijden en laat het even rusten op een houten plank, liefst nog even in aluminiumfolie gewikkeld. Daarna uitserveren en smullen maar! Probeer ook eens ons recept voor dit overheelijke stukje rugfilet!

Hertenvlees bij Jager&Boer

Het vlees van hert dat je koopt bij Jager & Boer valt onder het label “ECHT WILD”. ECHT WILD is een keurmerk voor groothandels, poeliers, restaurants en winkels die werken met wild dat ECHT uit de vrije natuur komt en geschoten is door gediplomeerde jagers. Deze dieren zijn dus echt natuurlijk opgegroeid, hebben zich alleen gevoed met voedsel uit de natuur, hebben nooit medicatie toegediend gekregen en hebben heerlijk kunnen scharrelen in de vrije natuur. Als je je dit bedenkt dan zal je al snel realiseren dat ons hertenvlees echt puur vlees is, en dit proef je ook duidelijk terug!
Hertenvlees dankt zijn volle en kruidige smaak aan een veelzijdig menu van grassen, heide, knollen, wortels, vruchten, zaden en loof van bomen en struiken. Het meest malse stukje van het edelhert is de biefstuk, afkomstig van de rug, ook wel lende genoemd. Het prachtige donkerrode en vetarme vlees is o.a. ook uitstekend geschikt voor een heerlijke wildstoof of ragout.

Edelherten in Nederland

Het edelhert komt in Nederland alleen voor in Nationaal Park De Hoge Veluwe en de Oostvaardersplassen. Daarbuiten moet het hert bejaagd worden. Het edelhert is bejaagbaar van 1 augustus tot en met 15 februari.
Hertenvlees is simpelweg een geweldig veelzijdig product en een van de meest natuurlijke soorten scharrelvlees. Echt eerlijk, verantwoord en duurzaam vlees uit de vrije natuur! Ben je ook zo benieuwd geworden naar de unieke smaak van hert, bestel dan vandaag nog dit sublieme stukje vlees uit de vrije natuur bij Jager&Boer! Dé specialist op het gebied van Wild Vlees!

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rugfilet Edelhert
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten