NU GRATIS KOGELBIEFSTUK VAN DE BLONDE D'AQUITAINE CA. 200 G T.W.V. 6.40 BIJ BESTEDING VANAF 20.-

Hertenrugfilet met cranberries

Hertenvlees heeft een wat meer uitgesproken wildsmaak dan ree en is heerlijk om te combineren met vruchtencompôtes, herfstgroenten en rijke sauzen. 

Benodigheden voor 4 personen:

100 gr gedroogde cranberries
100 ml rode port
75 gr boter
400-500 gr hertenrug filet
2 sjalotjes
100 ml wildfond

Marineer in een kommetje de gedroogde cranberries met de port minimaal 1 uur. Bestrooi hierna de hertenrug filet met zout en peper. Verhit 25 gr boter in een koekenpan en bak de hertenrug filet rondom in een paar minuten bruin. Leg de filet in een ovenschaal en zet deze apart tot gebruik. Verwarm de oven voor op 180C.


Fruit de gesnipperde sjalotjes heel zachtjes 3 minuten in het bakvet van het vlees. Voeg de wildfond en de port met cranberries toe en kook alles op een middelhoog vuur 5 minuten.

Bak hierna het hert 8 minuten in de voorverwarmde oven. Klop ondertussen de rest van de boter klontje voor klontje door de saus. Laat de saus tussendoor steeds even aan de kook komen. Breng de saus op smaak met zout. Trancheer de hertenfilet in mooie dunne plakjes en leg deze op voorverwarmde borden. Schep er wat van de saus bij en serveer de rest van de saus apart erbij.

Ook lekker met bijv. spruitjes of champignons!

 

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde berichten
  1. Kleurrijke jagersstoofschotel van wildpoulet met wintergroenten Kleurrijke jagersstoofschotel van wildpoulet met wintergroenten Warm en gezellig in deze tijd van het jaar, met de hele familie om tafel met een heerlijk geurende en bij de herfst kleurende jagersstoofschotel van wildpoulet met wintergroenten. Want het oog wil immers ook wat!
  2. Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Reerugfilet met aardappelgratin en paddenstoelen Deze gratin is bij alle soorten wild te gebruiken, zeker bij gebraden reerug!De reerug is eigenlijk het meest delicate stukje vlees wat de natuur te bieden heeft. Er is dus ook niet veel voor nodig om dit stukje lekker te kunnen bereiden
  3. Wild zwijn bout Wild zwijn bout Een hele bout uit de oven, aan het spit of van de barbecue is een feest voor het oog. Met zo'n groot stuk vlees waan je ook jezelf als een wilde.
  4. Stoofpot van hert Stoofpot van hert Edelhert heeft een milde wildsmaak, lijkt qua structuur op rundvlees en is dus vrij toegankelijk. Met hertenvlees kun je dan ook een overheerlijke stoofpot maken waar iedereen van smult!  
Gerelateerde producten