NU GRATIS FRITEUSE T.W.V. € 54.95 BIJ BESTEDING VANAF 125.- OP HET GEHELE ASSORTIMENT!

Bavette

Bavette (vlees van de flank) van Hollands rundvlees. Botermals en perfect om te grillen of op de BBQ!

 

Prijs per kilo: €29,99

Op voorraad
Gewicht: 475 gramPrijs per kg: € 29,99
Vanaf € 14,25

Bavette (vlees van de flank) van Hollandse Blonde d'Aquitaine koeien. Botermals en perfect om te grillen of op de BBQ!

 

BAVETTE VAN DE BLONDE D’AQUITAINE

Zin in een mager maar smaakvol stuk rundvlees? Dan is bavette, afkomstig van de flank van de koe, echt iets voor jou! Bavette is een naam die niet iedereen kent. Bavette staat bij de meeste mensen bekend als vinkenlap, vanglap of flank steak. Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, is het woord 'Bavette' Frans van origine. In Frankrijk is bavette een van de meest gewardeerde stukken vlees. Bavette is inmiddels ook bij ons een geliefd stuk vlees onder de BBQ'ers.

Bavette is een intens smakend stuk vlees met meer vezel dan andere stukken, daarom is het belangrijk om het tegen de draad in te snijden en in dunne plakjes te serveren. Naast onze favoriete bereidingswijze van bavette,  kun je bavette ook prima als steak grillen, ook dit is een aanrader om eens te proberen. Voor een medium-rare bavette bak of grill het vlees dan 4 min. aan beide kanten en laat het vlees 5-10 minuten rusten. Probeer bavette ook eens met chimmichurie!

RUNDERRAS DE BLONDE D’AQUITAINE

Bij Jager&Boer koop je bavette die afkomstig is van boer Rob en zijn vrouw Heleen. Zij runnen al sinds jaren, net buiten Zwolle, een kleinschalige boerderij op landgoed Bikkenrade. Hier lopen de ongeveer 25 tot 30 prachtige Blonde d’Aquitaines zoveel mogelijk buiten of staan ze, indien buiten lopen niet mogelijk is, in een prachtige stal met natuurlijke lichtinval en genoeg bewegingsruimte. Blonde d’Aquitaine is een runderras dat nog maar sinds 1962 bestaat en is afkomstig van een samenvoeging van 3 oude rassen: de Garonnaise, de Quercy en de Blonde. Deze sublieme kruising resulteerde in een compleet nieuw vleesras, de Blonde d’Aquitaine, een groot, sterk en gezond runderras dat bovendien geen enkel probleem met kalveren heeft. Dat de runderen van Rob en Heleen een goed leven genieten is ook terug te vinden in de uitmuntende smaak. Zo krijgen de Blonde d’Aquitaines gevarieerd voedsel en natuurlijk gras, wat ook terug te vinden is in de smaak van het vlees. Daarnaast is het vlees van de Blonde d’Aquitaine mager, er zit minder vet in het vlees en is het fijn van draad. Dit maakt dat de smaak van het vlees niet alleen subtiel, maar ook heerlijk is. Dit geldt uiteraard des te meer voor de overheerlijke malse en magere bavette van de Blonde d’Aquitaine!

BAVETTE KOOP JE BIJ JAGER&BOER

Heb je ook zin gekregen in een heerlijk stuk rundvlees van de Blonde d’Aquitaine? Bestel dan vandaag nog een heerlijke bavette bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje vlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder uitstekende omstandigheden! Vers gras, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren! 

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bavette
Uw waardering