Bavette Blonde d'Aquitaine

Bavette (vlees van de flank) van Hollands rundvlees is écht botermals en perfect om te grillen of op de BBQ!

Op voorraad
Gewicht ca. 400 gramp/kg 29,99
Waardering:
100 % of 100
12.00

Bavette is het heerlijkste stukje vlees van de koe – wij vertellen je waarom

Bij Jager&Boer bestel je bavette van de beste kwaliteit. Het vlees dat wij leveren komt direct van de boeren waarmee wij samenwerken. En samen met deze boeren staan wij voor een duurzame en ruimtelijke omgeving voor de dieren. Iets dat wij erg belangrijk vinden! De runderen waarvan de bavette afkomstig is, zijn opgegroeid met veel bewegingsruimte. Ook krijgen ze geen preventieve medicatie. Dat maakt het vlees schoon, mals en extra lekker. Dit proef je terug in de uitstekende smaak. Je ziet en ruikt het gelijk als je het vlees uit de verpakking haalt. 

Maak met ons de bewuste keuze voor eerlijk vlees. Bestel vandaag nog bavette in de webshop van Jager&Boer of kom langs in de winkel. 

Extra smaakvol 

Wil jij de beste bavette? Deze vind je in de winkel en online in de webshop van Jager&Boer. De Nederlandse consument koopt steeds vaker grasgevoerd vlees en dat is niet voor niets. De ervaring leert dat dit type vlees veel beter smaakt en ruikt. Ook geven mensen steeds meer om de leefomstandigheden van de dieren. 

Bavette afkomstig van de Blonde d’Aquitaine

Het runderras Blonde d’Aquitaine bestaat nog maar sinds 1962 en is afkomstig van 3 oudere rassen: de Garonnaise, de Quercy en de Blonde. De kruising zorgde voor een compleet nieuw koeienras, de Blonde d’Aquitaine. Deze grote, sterke en gezonde runderen maken zonder veel moeite kalfjes. 

Daarnaast is het vlees van de Blonde d’Aquitaine mager, er zit minder vet in het vlees en is het fijn van draad. Dit maakt dat de smaak van het vlees niet alleen subtiel, maar ook heerlijk is. Helemaal wanneer je kiest voor het vlees van de Blonde d’Aquitaine runderen.

Onze koeien zijn gezonder en smaakvoller

Leefomstandigheden zijn bepalend voor de smaak van de bavette. Als je vlees van een rund eet die voldoende beweging in zijn leven heeft gehad, dan is het vlees malser en een stuk minder vet. Je proeft het natuurlijk ook als de koeien gezond en vers gras hebben gegeten. Dat ze niet zijn volgestopt met medicatie is ook een belangrijke factor. Als je rundvlees koopt die niet van kwaliteit is, dan merk je dit snel. De koeien zijn overvoerd en er zijn chemische stoffen aan hun eten toegevoegd, zodat ze sneller groeien. Deze ongelukkige koeien met overgewicht zijn minder lekker van smaak en bevatten een drogere textuur. Met de bavette van de Blonde d’Aquitaines heb je hier geen last van. 

Hoe maak je bavette klaar? 

Bavette is een mager stuk vlees, zowel als het gaat over de textuur als over de fysieke dikte. Een lapje is ongeveer 2 centimeter dik en daardoor heeft dit vlees niet veel tijd nodig. In slechts 4 minuten kun je het vlees op de barbecue of in de grillpan medium rare bereiden. 

Hoe maak je de bavette? Zorg ervoor dat het vlees eerst op kamertemperatuur is en bestrooi het met een beetje zout en peper. Zet de pan op hoog vuur en laat hier een beetje roomboter in smelten. Wacht tot de boter bruin is en gooi dan pas de bavette erin. Bak de bavette in 1 minuut rondom bruin en laat het daarna 3 minuten op rustig vuur uitbraden. Verpak het vlees vervolgens in folie en wacht 8 minuten voor je het serveert. Het is het lekkerste als de bavette, net als bij een biefstuk, rood is van binnen. 

Smaakvol Bavette Chimichurri gerecht

Hoe maak je de Chimichurri klaar? 

Dit heb je nodig:

  • Bavette van ongeveer 500 gr
  • Peper en zout

Voor de Chimichurri:

Bereiding van de bavette met Chimichurri:

  1. Als eerste laat je het vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi de bavette met een beetje peper en zout voor extra smaak;
  2. Doe alle ingrediënten voor de chimichurri bij elkaar in een keukenmachine of blender en maak er een gladde structuur van. Voeg olijfolie toe tot het de gewenste dikte heeft;
  3. Voor het bereiden van de bavette zet je de pan op hoog vuur en laat he hierin een beetje roomboter smelten. Wacht tot de boter bruin is en doe dan de bavette erin. Bak de bavette in 1 minuut rondom bruin en laat het daarna 3 minuten op rustig vuur staan. Dit is voldoende om het vlees medium rare te bereiden. 
  4. Laat het vlees 8 minuten rusten in folie en bestrijk met de chimichurri net voor je de bavette serveert op het bord. Eet smakelijk!

Bavette kopen bij Jager&Boer 

Bij Jager&Boer vinden we het belangrijk dat de dieren in een gezonde, diervriendelijke en ruimtelijke omgeving leven. Dat is voor de dieren beter en daarnaast zij geven het beste vlees met de meest malse smaak. We werken alleen samen met boeren die deze leefomstandigheden voor de dieren net zo belangrijk vinden als wij. Alle boeren kennen we persoonlijk, we halen het vlees rechtstreeks bij hun. Zo weten we zeker in welke omgeving de dieren leven en weten we zeker dat de koeien, kippen, varkens en geiten een goed leven hebben gehad. Je bent er dus van verzekerd dat onze bavette de beste is die je ooit hebt gegeten. En dat ook nog eens voor de beste prijs!

De lekkerste bavette bestel je eenvoudig online of bij de verkooppunten van Jager&Boer. Wil je extra bavette bestellen voor een grote groep? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Neem dan contact met ons op per email op info@jagerenboer.nl of op telefoonnummer 038 - 888 83 35! Wij staan voor je klaar!

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bavette Blonde d'Aquitaine
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten