Bavette pinwheels: ronde bavette spiesen voor op de barbecue

Bavette pinwheels, ronde bavette spiesen voor op de barbecue

Bavette pinwheels: ronde bavette spiesen voor op de barbecue

Bavette pinwheels zijn ronde spiesen die je kunt bereiden op de barbecue. Van bavette die je zo dun mogelijk maakt, rol je als het ware een rollade. Vervolgens snij je ze in platte schijven en steek je er spiesen doorheen zodat ze daarna eenvoudig op de barbecue gegrild kunnen worden. Voor de bavette pinwheels gebruiken we vlees van Blonde d'Aquitaine runderen. Dit vlees van Hollandse runderen is mager. Er zit minder vet in het vlees, het is fijn van draad, en geeft het vlees een heerlijk subtiele smaak. In dit gerecht kruiden we het rundvlees met verse kruiden en dat zorgt voor een smakelijke ervaring.

 

Dit heb je nodig voor bavette pinwheels voor 4 personen:

2 bavettes (samen ongeveer 800 gram)

3 el olijfolie

4 teentjes knoflook, fijngehakt

2 el verse rozemarijn, fijngehakt

2 el verse tijm, fijngehakt

1 el citroensap

Zout en peper naar smaak

100 g geraspte Parmezaanse kaas

200 g spinazie, gesneden

Houten of metalen spiesen

Plastic folie

Een vleeshamer of een deegroller

Keukentouw

 

Zo maak je de bavette pinwheels:

Haal de bavette op tijd uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen. Leg de bavette op een snijplank en snijd deze horizontaal in en vouw open. Zo krijg je een dunne, brede lap vlees. Doe dit voor beide bavette lappen.

Dek de bavette af met plasticfolie en sla het vlees voorzichtig plat met een vleeshamer of een deegroller, zodat het overal even dik is.

Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van de marinade. Meng in een kom de olijfolie, fijngehakte knoflook, rozemarijn, tijm, citroensap, en wat zout en peper.

Bestrijk de bavette lap aan beide kanten met de marinade en laat het minimaal 30 minuten marineren (langer is beter, bijvoorbeeld een paar uur in de koelkast).

Verdeel vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas en de gesneden spinazie gelijkmatig over de gemarineerde bavette.

Rol de bavette strak op, zodat je een stevige rol krijgt en bind er eventueel keukentouw omheen zodat hij strak opgerold blijft.

Steek de houten of metalen spiesen in de breedte door de bavetterol heen. Steek een tweede spies haaks erop door de rol heen. Zo krijg je een kruis. Snij vervolgens de bavette tussen de spiesen in plakken van ongeveer 3-4 cm dik. Zo blijft de bavette rol mooi dicht zitten en vallen ze tijdens het grillen op de barbecue niet uit elkaar.

Mocht je houten spiesen gebruiken, laat ze dan eerst een minuut of 30 minuten in water weken. Zo voorkom je dat ze op de barbecue verbranden.

Bereid de barbecue voor om direct te grillen. Leg daarna de bavetterol spiesen ongeveer 4-5 minuten per kant op de barbecue tot ze mooi bruin en gaar zijn.

Haal de spiesen van de barbecue en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze serveert.

De bavette pinwheels zijn erg lekker met een frisse salade, gegrilde groenten of met een heerlijke chimichurri-saus als dip erbij. Meng hiervoor fijngehakte peterselie, knoflook, rode wijnazijn, olijfolie, oregano, zout en rode pepervlokken.

Geniet van je heerlijke bavetterol spiesen op de barbecue!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Bavette Blonde d'Aquitaine
Bavette Blonde d'Aquitaine
12.00
Bekijk Product