NU GRATIS PORK POWDER RUB T.W.V. € 11.45 BIJ BESTEDING VAN 100.- OF MEER!

Picanha Staartstuk

Overheerlijk malse picanha, ook wel staartstuk genoemd. Dit mooie stuk vlees is uitstekend geschikt om als geheel te braden.

Op voorraad
Gewicht: 1200 gram
€ 36,11

De picanha is het populairste stuk vlees voor op de BBQ in Zuid-Amerika en dan met name Brazilië. Maar ook in Nederland wordt dit mooie stuk vlees steeds populairder! In Nederland wordt het verkocht onder de naam staartstuk. Deze picanha heeft een mooie laag vet waardoor hij uitstekend te bereiden is op de barbecue, of in de oven. Dit fijne stuk vlees is enorm geschikt om in zijn geheel te braden. Het is zeer mals en door de aanwezige vetrand vol van smaak en lekker sappig!

Door dit mooie stuk vlees op de reversed sear methode te garen blijven alle sappen heerlijk in het vlees zitten, bij het aansnijden zie je dit direct!
Zorg dat de barbecue een constante temperatuur heeft tussen de 120 en 130 graden en leg de picanha met rub niet direct boven de kolen. Laat hem nu liggen tot een kerntemperatuur van 48 graden is bereikt. Haal de picanha van de barbecue en wikkel hem in aluminium folie en laat even rusten. Stook ondertussen de barbecue flink op. Daarna kun je de picanha nog even rechtstreeks boven het vuur een mooi knapperige bruine laag geven aan de buitenkant tot de kerntemperatuur zo'n 52-54 graden heeft bereikt!

Snij in mooie plakken en serveer met een lekkere coleslaw en wat brood. 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Picanha Staartstuk
Uw waardering
  1. REVERSED SEAR - BBQ TECHNIEK REVERSED SEAR - BBQ TECHNIEK
  2. LOW & SLOW - BARBECUE TECHNIEK LOW & SLOW - BARBECUE TECHNIEK
  3. Reversed sear picanha Reversed sear picanha De picanha is het populairste stuk vlees voor op de BBQ in Zuid-Amerika en dan met name Brazilië. Maar ook in Nederland wordt dit mooie stuk vlees steeds populairder! In Nederland wordt het verkocht onder de naam staartstuk. Picanha heeft een mooie laag vet waardoor hij uitstekend te bereiden is op de barbecue, of in de oven.