Short ribs Blonde d'Aquitaine

Mooie short ribs van het Blonde d'Aquitaine rund. Short ribs zijn de korte ribben/spareribs van het rund. Langzaam laten garen in de oven of op de BBQ.

Op voorraad
Gewicht v.a. 800 gramp/kg 24,99
Waardering:
100 % of 100
Vanaf 19.99

Mooie short ribs van het Blonde d'Aquitaine rund. Short ribs zijn de korte ribben/spareribs van het rund.

Voor lekkere en stoere short ribs smeer je deze eerst in met je favoriete rub of kruidenmengsel en laat dit lekker lang intrekken.
Breng de barbecue naar een temperatuur van ongeveer 110ºC. Leg de short ribs met de botzijde op het rooster en grill ze indirect naar een kerntemperatuur van 90-95ºC. Dit kan wel tot 8 uur duren, dus begin op tijd!

Bereid je je ribs liever in de oven? Laat ze dan eerst ongeveer 3 uur garen in een voorverwarmde oven op 160°C. Na 3 uur zet je de oven op 180-200ºC en laat je je vlees doorgaren tot een kerntemperatuur van 90ºC.

Short ribs van de Blonde d’Aquitaine

Zin in een mooi stuk vlees dat zich perfect leent voor een low & slow sessie op de BBQ (of in de oven)? Short Ribs, ook wel bekend als Beef Ribs, zijn spareribs, maar dan van het rund. Short ribs van onze Blonde d'Aquitaine runderen zijn ontzettend smaakvol en zien er ook nog eens gaaf uit.

Runderras de Blonde d’Aquitaine

Bij Jager&Boer koop je de lekkerste short ribs van de runderen van boer Rob en zijn vrouw Heleen. Zij runnen al sinds jaren, net buiten Zwolle, een kleinschalige boerderij op landgoed Bikkenrade. Hier lopen de ongeveer 25 tot 30 prachtige Blonde d’Aquitaines zoveel mogelijk buiten of staan ze, indien buiten lopen niet mogelijk is, in een prachtige stal met natuurlijke lichtinval en genoeg bewegingsruimte. Blonde d’Aquitaine is een runderras dat nog maar sinds 1962 bestaat en is afkomstig van een samenvoeging van 3 oude rassen: de Garonnaise, de Quercy en de Blonde. Deze sublieme kruising resulteerde in een compleet nieuw vleesras, de Blonde d’Aquitaine, een groot, sterk en gezond runderras dat bovendien geen enkel probleem met kalveren heeft. 

Dat de runderen van Rob en Heleen een goed leven genieten is ook terug te vinden in de uitmuntende smaak. Zo krijgen de Blonde d’Aquitaines gevarieerd voedsel en natuurlijk gras, wat ook terug te vinden is in de smaak van het vlees. Daarnaast is het vlees van de Blonde d’Aquitaine mager, er zit minder vet in het vlees en is het fijn van draad. Dit maakt dat de smaak van het vlees niet alleen subtiel, maar ook heerlijk is. Dit geldt uiteraard des te meer voor de short ribs van de Blonde d’Aquitaine!

Short ribs koop je bij Jager&Boer

Heb je ook zin gekregen in de eerlijke en overheerlijke short ribs van de Blonde d’Aquitaine? Bestel dan vandaag je rundvlees bij Jager&Boer. Wij bieden jou namelijk een stukje vlees van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder uitstekende omstandigheden! Vers gras, genoeg ruimte en voldoende lichaamsbeweging! Allemaal facetten die bovendien zorgen voor een smaak aan het vlees zoals die hoort te zijn. Bij ons koop je lekker en lokaal vlees, direct van onze boeren!

 

Bewaren: Maximaal 4°C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Short ribs Blonde d'Aquitaine
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten