Hamburgers Wild Zwijn

Wild Zwijn Hamburgers met het ECHT WILD keurmerk. Maak je maaltijd compleet met dit sublieme, nootachtige en smaakvolle stukje vlees!

 

2 stuks à 120 gram

Op voorraad
Waardering:
100 % of 100
6.99

Wild zwijn hamburger: duurzaam, eerlijk en lokaal

Heb je weleens van wild zwijn hamburgers gehoord? Het is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar ook van wild zwijn kun je een perfecte hamburger maken. Wild zwijn is namelijk de ideale combinatie van puur, eerlijk én heerlijk vlees met een nootachtige smaak. Zo kun je genieten van een bijzondere en lekkere burger, terwijl je ook verzekerd bent van een duurzame en biologische keuze. Bij Jager&Boer is het wild vlees namelijk een puur natuurproduct: het wild heeft genoten van een vrij leven en is opgegroeid in zijn natuurlijke habitat. Het is dan ook écht wild van Nederlandse bodem, voorzien van het ECHT wild keurmerk.

Herkomst en smaak van wild zwijn

Het wild zwijn dat je bij Jager&Boer vindt komt van de Veluwe. Ze leven hier in hun natuurlijke habitat en eten alleen maar natuurlijk voedsel zoals granen, kastanjes, eikels, beukennootjes, muizen en regenwormen. Dit natuurlijke dieet zorgt voor een lekkere en pure wildsmaak. Verder kan het wild zwijn hier ook vrij bewegen, wat er weer voor zorgt dat het vlees magerder is dan bijvoorbeeld varkensvlees. Het wild zwijn vlees bevat daarnaast ook veel eiwitten, ijzer en een hoog gehalte omega-3 vetzuren.

Maar hoe smaakt wild zwijn nou? De smaak is afhankelijk van de leeftijd van het zwijn: hoe ouder het zwijn, hoe krachtiger de smaak. Zo heeft het vlees van jonge zwijnen een fijne en zachte smaak, terwijl oudere zwijnen een krachtigere, nootachtige smaak hebben.

Echt wild keurmerk

Als je wild zwijn koopt, dan wil je natuurlijk ook dat het écht wild is. Je bent hiervan verzekerd als je wild koopt dat het ECHT WILD keurmerk heeft; een keurmerk voor groothandels, poeliers, restaurants en winkeliers die werken met wild dat ook écht uit de vrije natuur komt. En ECHT WILD is wat je krijgt als je wild vlees koopt bij Jager&Boer. Onze wilde zwijnen hebben namelijk in vrijheid geleefd, in hun natuurlijke leefomgeving. Ze hebben zich echt alleen gevoed met voedsel uit de natuur, zonder hierbij kunstmatige voeding, medicatie of antibiotica te krijgen. Verder ben je hierbij ook verzekerd van wild zwijn dat is geschoten door gediplomeerde jagers en geborgen door gekwalificeerde personen.

Wild zwijn hamburgers bereiden op de BBQ

De perfecte wild zwijn hamburger vraagt ook om de perfecte bereiding. Onthoud hierbij: wild zwijn moet op een lagere temperatuur bereid worden dan elk ander vlees.

Benodigdheden voor 2 wild zwijn hamburgers:

  • 2 wild zwijn hamburgers
  • 2 broodjes (bijvoorbeeld brioche broodjes van de bakker)
  • 4 mooie plakken ontbijtspek of bacon
  • Hollandse belegen of oude kaas, 2 grote plakken
  • Ui in ringen gesneden
  • Kropsla

Zijn de wild zwijn hamburgers nog bevroren? Laat de hamburgers dan eerst ontdooien in de koelkast. De wild zwijn hamburgers van Jager&Boer zijn al gekruid, je hoeft er dus geen kruiden meer aan toe te voegen. In de tussentijd, kun je mooi de BBQ opstoken tot een temperatuur van 200ºC. Verder kun je ook alvast het spek of de bacon en de uienringen bakken in een koekenpan (of op de BBQ).

Zijn de wild zwijn hamburgers ontdooid en klaar om bereid te worden? Leg de burgers direct uit de koeling op de hete barbecue. Grill ze ongeveer een minuut per kant en laat ze dan 3 minuten rusten met een plak kaas erop (medium-rare kerntemperatuur 58ºC). Grill daarna ook meteen de doorgesneden broodjes kort op de BBQ. Nadat de burgers even gerust hebben, leg je de sla op het broodje en hierop de burger met de inmiddels licht gesmolten kaas. Leg hierop de uien, het spek en je favoriete saus. Aanvallen maar.

Wild zwijn hamburgers kopen bij Jager & Boer

Wil je nu ook wel zo’n wild zwijn hamburger proberen en de unieke smaak ontdekken? Je kunt dit heerlijk stukje natuurvlees makkelijk en snel kopen bij Jager&Boer. Bij ons ben je verzekerd van eerlijk, puur en verantwoord vlees dat direct uit de vrije natuur komt. Bij Jager&Boer staan gezondheid, duurzaamheid en diervriendelijkheid voorop.

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Veluwe/Nederland.

Wild zwijn vlees, zout, gemengde kruiden en specerijen:

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hamburgers Wild Zwijn
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten