Haaspoulet

We zijn al druk voor je aan de slag geweest met dit hazenpoulet, zodat jij deze mooie stukjes vlees alleen nog maar hoeft te bereiden in de pan tot een heerlijke stoofpot! De hazenpoulet is gesneden van de voorlopers en de achterbouten van het haas, hierdoor heb je een mooie combinatie van zacht en mager vlees. Het haas staat bekend om zijn sterke en pittige wildsmaak! Hierdoor kun je mooie stevige smaken toevoegen aan je hazenpeper en er een mooie volle en rijke rode wijn bij serveren voor een ware smaaksensatie!

Niet op voorraad
Gewicht ca. 500 gramp/kg 31,90
15.95

We zijn al druk voor je aan de slag geweest met dit hazenpoulet, zodat jij deze mooie stukjes vlees alleen nog maar hoeft te bereiden in de pan tot een heerlijke stoofpot! De hazenpoulet is gesneden van de voorlopers en de achterbouten van het haas, hierdoor heb je een mooie combinatie van zacht en mager vlees. Het haas staat bekend om zijn sterke en pittige wildsmaak! Hierdoor kun je mooie stevige smaken toevoegen aan je hazenpeper en er een mooie volle en rijke rode wijn bij serveren voor een ware smaaksensatie! Bekijk hier ons recept voor een echte traditionele hazenpeper!

De smaak van haas

De haas is een snel, mager en lenig dier, dat zich voornamelijk voedt met bieten, landbouwgewassen en kruiden. Dit zorgt er dan ook voor dat zijn vlees, net als zijn bouw, krachtig van smaak is. Bij het donkerrode vlees van de haas proef je echt overduidelijk een wildsmaak. De haas is in Nederland louter bejaagbaar in het officiële wildseizoen! Voor het lekkerste hazenvlees zit je hier goed!

De haas in Nederland

De haas is in Nederland goed vertegenwoordigd en komt in sommige regio’s in grote getalen voor. Vooral in de veenweidegebieden van Midden- en West-Nederland, hazen houden namelijk wel van een natte ondergrond waar ze lekker met hun buik in kunnen liggen om zich te verstoppen en waar ze genoeg lekkers te eten kunnen vinden zoals knollen, kool, klaver en boomschors. De haas is een snelle renner en enorm wendbaar, en dat is maar goed ook want hij heeft vrij veel natuurlijke vijanden, denk hierbij bijvoorbeeld aan de ooievaar of de buizerd, de vos, de marter en ook tijdens het maaiseizoen sneuvelt er nog wel eens een haas. Hoewel je het haas het hele jaar door kunt zien rennen en springen in de weilanden zijn ze in de winkel alleen te verkrijgen tijdens het “culinaire wildseizoen”, dat wil zeggen van 15 oktober t/m 31 december, want alleen dan is de haas bejaagbaar. 

 

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Haaspoulet
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten